Zivs fileja alus mīklā

Zivs fileja alus mīklā Foto: Zivs fileja alus mīklā

Sastāvdaļas

  • 500 g zivs filejas bez ādas (menca, heks, u.c.)
  • 1/2 glāzes kartupeļu cietes
  • eļļa cepšanai

Mīklai:

  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu piparu
  • 1 glāze tumšā alus

Mērcei:

  • 1/4 glāzes sīki sagrieztu marinētu pipargurķīšu
  • 1 glāze majonēzes
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
  • 1/2 neliela sīpola
  • 1 tējkarote angļu sinepju

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mīklu - bļodā sajauc miltus, sāli, maltos piparus, pielej alu, samaisa.
  2. Mērcei sajauc majonēzi, pipargurķīšus, citrona sulu, pētersīļus, sagrieztu sīpolu un sinepes.
  3. Dziļā pannā ielej pietiekami daudz eļļas un sakarsē.
  4. Zivs filejas gabalus apviļā kartupeļu cietē.
  5. Iemērc mīklā un liek eļļā cepties, līdz zivju gabaliņi kļūst zeltaini brūni.
  6. Izņem un liek uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa.
  7. Pasniedz kopā ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes