Sastāvdaļas
- 500 g zivs filejas bez ādas (menca, heks, u.c.)
- 1/2 glāzes kartupeļu cietes
- eļļa cepšanai
Mīklai:
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes maltu piparu
- 1 glāze tumšā alus
Mērcei:
- 1/4 glāzes sīki sagrieztu marinētu pipargurķīšu
- 1 glāze majonēzes
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
- 1/2 neliela sīpola
- 1 tējkarote angļu sinepju
Pagatavošana
- Vispirms pagatavo mīklu - bļodā sajauc miltus, sāli, maltos piparus, pielej alu, samaisa.
- Mērcei sajauc majonēzi, pipargurķīšus, citrona sulu, pētersīļus, sagrieztu sīpolu un sinepes.
- Dziļā pannā ielej pietiekami daudz eļļas un sakarsē.
- Zivs filejas gabalus apviļā kartupeļu cietē.
- Iemērc mīklā un liek eļļā cepties, līdz zivju gabaliņi kļūst zeltaini brūni.
- Izņem un liek uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa.
- Pasniedz kopā ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!