Sastāvdaļas
- 500 g mencas filejas
- 2 lieli pētersīļu saišķīši
- 1 sīpols
- 1 saišķītis loku
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 kartupeļi
- 200 g svaigas vai konservētas kukurūzas
- 100 ml saldā krējuma 33% tauku
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Pētersīļus nomazgā, nosusina un noplēš lapiņas no kātiņiem.
- Ķiplokus sakapā.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
- Zivs fileju nomazgā un sagriež gabalos.
- Sīpolu sīki sagriež.
- Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolu, pievieno ķiplokus un kartupeļus, nedaudz apcep.
- Apceptos sīpolus, ķiplokus un kartupeļus pārliek katlā, uzlej 1,5 litrus ūdens, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes.
- Pētersīļu lapiņas un lokus sakapā, pievieno zupai, kopā ar zivi un kukurūzu.
- Pieber sāli, piparus, vāra 10-15 minūtes, pielej saldo krējumu, samaisa - zupa gatava!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!