Zivju soļanka

Zivju soļanka Foto: Zivju soļanka

Sastāvdaļas

  • 600 - 800 g zivju
  • 2 sīpoli
  • 150 g skābētu gurķu
  • 40 - 50 g tomātu biezeņa
  • 50 g kaperu
  • 100 g olīvu
  • 1 1/2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 lauru lapas
  • 3 melnie piparu graudiņu
  • 1/2 citrona
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sagatavotas zivis sagriež porciju gabalos.
  2. Pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas, pieber sāli un vāra uz mazas liesmas., līdz zivis gatavas.
  3. Pēc tam zivis uzmanīgi izņem no buljona.
  4. Sagriež plānās šķēlītēs sīpolu un mazliet apcep sviestā; 2 - 3 minūtes pirms cepšanas beigam pieliek tomātu biezeni.
  5. Nomizo skābētus gurķus, sagriež plānās šķēlītēs un novāra.
  6. Verdošajā buljonā ieliek sagatavotos dārzeņus, garšvielas un kaperus, vāra 10 minūtes, pēc tam pieliek izvārītās zivis un vēlreiz uzvāra.
  7. Citronu sagriež šķēlītēs, izņem sēkliņas.
  8. Olīvām izņem kauliņus.
  9. Pasniedz, katrā šķīvī liekot pa zivs gabalam, pāris šķēlīšu citrona (bez sēkliņām) un olīvu; pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes