Sastāvdaļas
- 600 - 800 g zivju
- 2 sīpoli
- 150 g skābētu gurķu
- 40 - 50 g tomātu biezeņa
- 50 g kaperu
- 100 g olīvu
- 1 1/2 ēdamkarotes sviesta
- 2 lauru lapas
- 3 melnie piparu graudiņu
- 1/2 citrona
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Sagatavotas zivis sagriež porciju gabalos.
- Pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas, pieber sāli un vāra uz mazas liesmas., līdz zivis gatavas.
- Pēc tam zivis uzmanīgi izņem no buljona.
- Sagriež plānās šķēlītēs sīpolu un mazliet apcep sviestā; 2 - 3 minūtes pirms cepšanas beigam pieliek tomātu biezeni.
- Nomizo skābētus gurķus, sagriež plānās šķēlītēs un novāra.
- Verdošajā buljonā ieliek sagatavotos dārzeņus, garšvielas un kaperus, vāra 10 minūtes, pēc tam pieliek izvārītās zivis un vēlreiz uzvāra.
- Citronu sagriež šķēlītēs, izņem sēkliņas.
- Olīvām izņem kauliņus.
- Pasniedz, katrā šķīvī liekot pa zivs gabalam, pāris šķēlīšu citrona (bez sēkliņām) un olīvu; pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!