Zivju salātu torte ar krekeriem

Zivju salātu torte ar krekeriem Foto: Zivju salātu torte ar krekeriem

Sastāvdaļas

  • 200-250 g sālīto krekeru
  • 1 bundža konservēta laša
  • loki
  • 4 cieti vārītas olas
  • 150 g cieta siera
  • 1 ķiploka daiviņa
  • majonēze

Pagatavošana

  1. Lokus sakapā, konservētajam lasim nolej šķidrumu, samīca to ar dakšiņu.
  2. Samīcītajai zivij pievieno lokus un daļu majonēzes - samaisa.
  3. Sieru sarīvē uz vidēja izmēra rīves, pievieno ķiploku spiedē saspiestu ķiploku, samaisa ar daļu majonēzes.
  4. Olām noņem čaumalu, atdala 2 olu dzeltenumus, noliek tos malā.
  5. Atlikušās olas sarīvē, pieber mazliet sāli, un majonēzi - samaisa.
  6. Ir trīs veidu pildījumi salātu tortei - zivs, olu un siera.
  7. Salātu torti liek kārtās:
    • 1 kārta - krekeri
    • 2 kārta - olu pildījums
    • 3 kārta - krekeri
    • 4 kārta - zivs pildījums
    • 5 kārta - krekeri
    • 6 kārta - siera pildījums
    • 7 kārta - krekeri
  8. Virsējo krekeru kārtu noklāj ar majonēzi un pārkaisa ar smalki sarīvētiem olu dzeltenumiem.
  9. Salātu torti rotā pēc saviem ieskatiem.
  10. Gatavu salātu torti atstāj nostāvēties istabas temperatūrā 2 stundas, tad liek ledusskapī uz 1 stundu.
  11. Labāks variants būtu torti, pēc 2 stundu nostāvēšanās istabas temperatūrā, atstāt ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes