Sastāvdaļas
- 200-250 g sālīto krekeru
- 1 bundža konservēta laša
- loki
- 4 cieti vārītas olas
- 150 g cieta siera
- 1 ķiploka daiviņa
- majonēze
Pagatavošana
- Lokus sakapā, konservētajam lasim nolej šķidrumu, samīca to ar dakšiņu.
- Samīcītajai zivij pievieno lokus un daļu majonēzes - samaisa.
- Sieru sarīvē uz vidēja izmēra rīves, pievieno ķiploku spiedē saspiestu ķiploku, samaisa ar daļu majonēzes.
- Olām noņem čaumalu, atdala 2 olu dzeltenumus, noliek tos malā.
- Atlikušās olas sarīvē, pieber mazliet sāli, un majonēzi - samaisa.
- Ir trīs veidu pildījumi salātu tortei - zivs, olu un siera.
- Salātu torti liek kārtās:
- 1 kārta - krekeri
- 2 kārta - olu pildījums
- 3 kārta - krekeri
- 4 kārta - zivs pildījums
- 5 kārta - krekeri
- 6 kārta - siera pildījums
- 7 kārta - krekeri
- Virsējo krekeru kārtu noklāj ar majonēzi un pārkaisa ar smalki sarīvētiem olu dzeltenumiem.
- Salātu torti rotā pēc saviem ieskatiem.
- Gatavu salātu torti atstāj nostāvēties istabas temperatūrā 2 stundas, tad liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Labāks variants būtu torti, pēc 2 stundu nostāvēšanās istabas temperatūrā, atstāt ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!