Zivju plācenīši, pildīti ar rīsiem

Zivju plācenīši, pildīti ar rīsiem Foto: Zivju plācenīši, pildīti ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 600 g zivju (līdakas, zandarta, mencas) filejas
  • 1 šķēle baltmaizes
  • 1 sīpols
  • 1 glāze piena
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1/2 tējkarotes kartupeļu cietes
  • sāls
  • pipari
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu

Pildījumam:

  • 1 glāze irdenu vārītu rīsu
  • 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
  • rīvmaize
  • tauki

Pasniegšanai:

  • kartupeļu biezeni
  • biešu salāti

Pagatavošana

  1. Fileju samaļ divas reizes, otro reizi maļ kopa ar sviesta apceptu, sasmalcinātu sīpolu un pienā izmērcētu baltmaizi.
  2. Masai pievieno sāli, piparus, kartupeļu cieti, pienu un zaļumus.
  3. No zivju masas veido plācenīšus, vidū liek pildījumu.
  4. Plācenīšus apviļā rīvmaizē un sakarsētos taukos cep brūnus.
  5. Apceptos plācenīšus saliek pannā, pārlej ar krējuma mērci un turpina cepšanu cepeškrāsnī 5 - 7 minūtes.
  6. Pasniedz ar kartupeļu biezeni un biešu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes