Zivju „kastaņi”

Zivju „kastaņi” Foto: Zivju „kastaņi”

Sastāvdaļas

Maltajai masai: 
  • 900 g līdakas filejas
  • 1 liels sīpols
  • 2 ēdamkarotes sviesta 
  • 100 g svaigas baltmaizes 
  • 1/2 glāzes piena
  • 1/2 glāzes saldā krējuma 20% tauku 
  • 1 olas baltums
  • 1 ēdamkarote sāls
  • malti baltie pipari pēc garšas 
Pildījumam:
  • 2 ēdamkarotes sakapātu garneļu 
  • 1 ēdamkarote sakapātu diļļu 
  • 1 ēdamkarote ceptu, sakapātu sīpolu 
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 4 saldēta sviesta gabaliņi 
Panēšanai:
  • 200 g rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes miltu 
  • 1 ola
  • augu eļļa cepšanai 

Pagatavošana

  1. Līdakas fileju samaļ.
  2. Sīpolu sakapā, cep sviestā, kamēr tas kļūst mīksts un zeltains. 
  3. Baltmaizi sagriež vidēja lieluma gabalos un pakaltē krāsnī. 
  4. Baltmaizes gabaliņiem pārlej pienu, mazliet patur.
  5. Gaļas maļamajā mašīnā samaļ zivs fileju, sīpolu, baltmaizi un pienu.
  6. Tad masu samaļ vēlreiz, lai tā būtu viendabīga.
  7. Masu mazliet sakuļ, pakāpeniski pievieno saldo krējumu.
  8. Sakuļ olas baltumu, pievieno masai - vēlreiz mazliet sakuļ.
  9. Gatavo pildījumu - garneles samaisa ar dillēm, ceptiem sīpoliem, sāli un pipariem.
  10. Gatavo masu panēšanai - miltus ber lēzenā traukā, citā bļodā sakuļ olu.
  11. Gatavo „kastaņus” - rokas samitrina siltā ūdenī.
  12. No masas veido nelielu plācenīti, vidū liek 1-2 tējkarotes pildījuma.
  13. Plācenīša maliņas saspiež un sablīvē bumbiņā.
  14. Bumbiņu apviļā miltos, olā, tad rīvmaizē.
  15. Augu eļļu uzkarsē dziļā pannā vai friterī. 
  16. Cep bumbiņas no visām pusēm, kamēr kļūst zeltainas.
  17. Ceptas bumbiņas liek veidnē, karsē vidējā temperatūrā, 15-20 minūtes.
  18. Zivju „kastaņus” pasniedz ar zaļumiem un dārzeņu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes