Sastāvdaļas
- 350 g sausu zirņu
- 500 g kūpinātas vistas gaļas
- 200 g šķiņķa
- 1 sīpols
- 1 selerijas kāts
- 1 burkāns
- 2 ēdamkarotes sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Zirņus iemērc uz 2 stundām.
- Kūpinātu vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež diezgan lielos gabalos.
- Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos.
- Sīpolu un burkānu sagriež sīkos gabaliņos.
- Selerijas kātu sakapā.
- Sakarsētā pannā apcep šķiņķi sviestā, pievieno sīpolu, burkānu un seleriju, visu kopā turpina cept.
- Katlā lej 1,5 l karsta ūdens, liek katlā apcepto šķiņķi ar dārzeņiem, uzvāra, turpina vārīt 10 minūtes.
- Zupai pievieno zirņus, uzvāra, samazina liesmu un turpina vārīt 30 minūtes.
- Pēc 30 minūtēm, zupā liek kūpinātu vistas gaļu, turpina vārīt 30 minūtes.
- Pasniedzot, zupu rotā ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!