Zirņu zupa ar kūpinātu vistas gaļu

Zirņu zupa ar kūpinātu vistas gaļu Foto: Zirņu zupa ar kūpinātu vistas gaļu

Sastāvdaļas

  • 350 g sausu zirņu 
  • 500 g kūpinātas vistas gaļas
  • 200 g šķiņķa 
  • 1 sīpols
  • 1 selerijas kāts 
  • 1 burkāns
  • 2 ēdamkarotes sviesta 
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Zirņus iemērc uz 2 stundām.
  2. Kūpinātu vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež diezgan lielos gabalos.
  3. Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Sīpolu un burkānu sagriež sīkos gabaliņos.
  5. Selerijas kātu sakapā.
  6. Sakarsētā pannā apcep šķiņķi sviestā, pievieno sīpolu, burkānu un seleriju, visu kopā turpina cept.
  7. Katlā lej 1,5 l karsta ūdens, liek katlā apcepto šķiņķi ar dārzeņiem, uzvāra, turpina vārīt 10 minūtes.
  8. Zupai pievieno zirņus, uzvāra, samazina liesmu un turpina vārīt 30 minūtes.
  9. Pēc 30 minūtēm, zupā liek kūpinātu vistas gaļu, turpina vārīt 30 minūtes.
  10. Pasniedzot, zupu rotā ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes