Zirņu biezenis

Zirņu biezenis Foto: Zirņu biezenis

Sastāvdaļas

  • 500 g zirņu
  • 80 g tauku
  • 50 g sīpolu
  • 2 glāzes piena
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • sāls
  • speķis

Pagatavošana

  1. Izmērcētus zirņus vāra mīkstus, nokāš un samaļ.
  2. Katliņā sakarsētos taukos apcep sasmalcinātus sīpolus, pievieno samaltos zirņus, uzvārītu pienu un sāli, maisot uzkarsē, pieliek skābu krējumu un labi samaisa.
  3. Pasniedz ar gabaliņos apceptu speķi, kausētu sviestu vai kādu mērci, kefīru, rūgušpienu vai pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes