Zirņi ar speķa mērci

Zirņi ar speķa mērci Foto: foodphoto.lv

Sastāvdaļas

  • 240 g zirņu
  • sāls

Speķa mērcei:

  • 60 g žāvēta speķa
  • 40 g sīpolu
  • 10 g kviešu miltu
  • 1 glāze ūdens
  • 40 g skāba krējuma
  • sāls
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Dzeltenos vai pelēkos zirņus izmērcē, vāra, līdz tie mīksti.
  2. Gabaliņos sagrieztu speķi kopa ar sasmalcinātiem sīpoliem apcep, pieliek miltus, izmaisa un sabrūnina, tad pielej ūdeni vāra 10 minūtes, pieliek krējumu  un sāli.
  3. Vārītos zirņus ber dziļākā traukā, pārlej ar speķa mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem (dilles vai pētersīļi).
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes