Sastāvdaļas
- 1 tītars
- 250 g sviests
- 50 ml Santa Maria Tamari tumšā sojas mērce
- 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. Santa Maria Timiāns, 16 g
- 0.5 ēd.k. sāls
- 0.5 ēd.k. Santa Maria Malti melnie pipari, 39 g
- 2 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli
- 2 sakapāti sīpoli
- 100 ml žāvētas plūmes
- 1.5 ēd.k. Santa Maria Timiāns, 16 g
- 100 ml ūdens
- buljons no plātnes
- 300 ml skābais krējums
- 2 tējk. Santa Maria Akmens sāls (dzirnaviņās)
- 0.5 tējk. Santa Maria Melnie pipari, malti
- 1 granātābola sēkliņas
- 2 burkāni, mizoti un smalki rīvēti
- 2 dzeltenās bietes, mizotas un smalki rīvētas
- 70 g mazie spināti
Pagatavošana
- Uzkarsējiet krāsni līdz 175 ° C
- Sviestu sajauciet ar soju, ķiploku, timiānu, sāli un pipariem.
- Uzmanīgi atvelciet tītara ādu no apakšas līdz kaklam.
- Iesmērējiet 2/3 pikantā sviesta starp tītara ādu un gaļu. Atlikušo daļu pārsmērējiet pār visu tītaru.
- Nomizojiet un sagrieziet ābolus un sīpolus.
- Samaisiet ābolus un sīpolus ar žāvētām plūmēm un timiānu. Tad piepildiet tītaru, lieciet to cepšanas traukā, kas pildīts ar 100 ml ūdens, un cepiet cepeškrāsns apakšdaļā, līdz temperatūra ir 72 ° C (aprēķiniet 30 minūtes gatavošanas laiku uz 1 kg tītara).
- Kad tītars gatavs, ielejiet šķidrumu, kas tītara cepšanas gaitā radies pannā un pievienojiet skābo krējumu. Ļaujiet pavārīties 10 minūtes. Pievienojiet sāli un melnos piparus.
- Sarīvējiet burkānus un bietes salātiem un atdaliet granātābola sēkliņas. Sajauciet visu ar spinātiem lielā bļodā.
- Pasniedziet tītaru ar vārītiem kartupeļiem, mērci un salātiem.
Recepti piedāvā: Santa Maria Latvijā
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!