Ziemassvētku cepumi ar musli

Ziemassvētku cepumi ar musli Foto: Ziemassvētku cepumi ar musli

Smaržu un garšu mēnesis decembris vilināt vilina nogaršot kūkas, kārtojumus un cepumus. Brīvdienu nometnes Mija vadītāja un uztura speciāliste Justīne Apine apgalvo – grēkot ar našķiem svētku laikā iespējams arī veselīgi.

“Pastāv aizspriedums, ka Ziemassvētkos visi pieņemas svarā, tomēr tā nav taisnība. Viss, kas nepieciešams svara kontrolei, ir izdoma un mēra izjūta. Nav aizliegts ēst arī cepumus, ja tie ir minerālvielām un šķiedrvielām bagāti ar draudzīgu kaloriju daudzumu – bez lieka cukura vai taukvielām,” saka J. Apine. “Piedāvāju recepti tiem, kas vēro svaru un rūpējas par aktīvu dzīvesveidu. Cepumi ir kraukšķīgi, viegli un smaržo pēc gada gaidītākajiem svētkiem!”

  • divi skābeni āboli
  • divas ēdamkarotes zemesriekstu sviesta (bez pievienota cukura)
  • 30g jeb trīs deserta karotes Graci Ziemassvētku mušļa
  • 40g melnās 70-90% šokolādes

Šķēlītēs sagriež ābolu, apziež ar zemesriekstu sviestu. Karstā ūdens traukā ieliek mazāku bļodu ar melno šokolādi, izkausē. Apber ābolu šķēlītes ar Ziemassvētku musli un aplej ar šokolādi. Ātri, skaisti un garšīgi.

Veselīgus, smaržīgus un brīnumaini skaistus svētkus!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes