Sastāvdaļas
- 1 kg baklažānu
- 1 kg tomātu
- 4 sīpoli
- 3 ķiploku daiviņas
- neliela pētersīļu sakne
- neliels selerijas saknes gabaliņš
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Baklažānus sagriež gabaliņos, sakarsētā eļļā apcep, pievieno klāt sasmalcinātus sīpolus, visu apcep.
- Tomātus sagriež gabalos, liek katlā, vāra, kamēr izšķīst, tad liek klāt apceptos baklažānus un sīpolus, vēl nedaudz pavāra, padzesē un samaļ.
- Masu liek katlā un vāra vēl 30 minūtes, pievienojot sarīvētas selerijas un pētersīļu saknītes un ķiploku daiviņas, pēc garšas sāli un piparu.
- Karstu pilda sterilizētās burkās un cieši aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!