Sastāvdaļas
- 700 g kartupeļu
- sāls
- pipari
- muskatrieksts
- 1 ziedkāposts (kg)
- 400 ml piena
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 400 g maltās gaļas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 200 ml dārzeņu buljona
- pētersīļi
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra, nokāš, pievieno sviestu un 200 ml piena un sastampā biezenī.
- Iemaisa sāli un rīvētu muskatriekstu un ieklāj ietaukotā cepamajā veidnē.
- Ziedkāpostus 15 minūtes vāra sālsūdenī, tad nosusina un uzsēdina kartupeļiem veidnē.
- Pannā sakarsētā eļļā apmaisot apcep malto gaļu.
- Pārkaisa un apcep miltus, iemaisa pienu un buljonu, 5 minūtes vēl pavāra.
- Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, pēc garšas - sāli un piparus.
- Gaļas mērci pārlej ziedkāpostam veidnē.
- Liek sakarsētā krāsnī un 200°C temperatūrā cep 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!