Ziedkāpostu un maltās gaļas sacepums

Ziedkāpostu un maltās gaļas sacepums Foto: Ziedkāpostu un maltās gaļas sacepums

Sastāvdaļas

  • 700 g kartupeļu
  • sāls
  • pipari
  • muskatrieksts
  • 1 ziedkāposts (kg)
  • 400 ml piena
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 400 g maltās gaļas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus izvāra, nokāš, pievieno sviestu un 200 ml piena un sastampā biezenī.
  2. Iemaisa sāli un rīvētu muskatriekstu un ieklāj ietaukotā cepamajā veidnē.
  3. Ziedkāpostus 15 minūtes vāra sālsūdenī, tad nosusina un uzsēdina kartupeļiem veidnē.
  4. Pannā sakarsētā eļļā apmaisot apcep malto gaļu.
  5. Pārkaisa un apcep miltus, iemaisa pienu un buljonu, 5 minūtes vēl pavāra.
  6. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, pēc garšas - sāli un piparus.
  7. Gaļas mērci pārlej ziedkāpostam veidnē.
  8. Liek sakarsētā krāsnī un 200°C temperatūrā cep 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes