Ziedkāpostu un frikadeļu sacepums

Ziedkāpostu un frikadeļu sacepums Foto: Ziedkāpostu un frikadeļu sacepums

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļu
  • 1 glāze piena
  • 1 sīpols
  • sāls
  • pipari
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 neliels ziedkāposts
  • 1/5 ēdamkarotes miltu
  • rīvēts muskatrieksts
  • rīvēts siers
  • nedaudz pētersīļu
  • eļļa cepšanai
  • 2 nobriedušas baltmaizes šķēles

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež gabaliņos un pārlej ar karstu pienu, noliek lai izmirkst.
  2. Kartupeļus sagriež gabaliņos un sālsūdenī izvāra.
  3. Malto gaļu, sasmalcinātu sīpolu, izmērcēto maizi un vienu olas dzeltenumu sajauc, samīca ar sāli un pipariem.
  4. Veido bumbiņas.
  5. Ziedkāpostu sadala ziedkopās un 10 minūtes vāra sālsūdenī, nokāš un sālsūdeni pataupa.
  6. Eļļā apgrozot apcep izveidotās frikadeles.
  7. No pannas noņem, turpat apcep miltus, iemaisa vienu glāzi ziedkāpostu saldūdens un 1/2 glāzes piena.
  8. Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu.
  9. Kartupeļus sastampā un sajauc ar 1/2 glāzi piena, sāli, muskatriekstu.
  10. Cepamo veidni ietauko, ieklāj sastampātos kartupeļus.
  11. Virsū pamīšus kārto vārītos ziedkāpostus un apceptās frikadeles.
  12. Visam pārlej mērci un mazliet pārkaisa ar rīvētu sieru.
  13. Sakarsēta krāsnī 180 - 200°C temperatūrā sacepumu cep 30 - 35 minūtes.
  14. Izceptu pārkaisa ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes