Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 1 glāze piena
- 1 sīpols
- sāls
- pipari
- 500 g jauktas maltās gaļas
- 1 olas dzeltenums
- 1 neliels ziedkāposts
- 1/5 ēdamkarotes miltu
- rīvēts muskatrieksts
- rīvēts siers
- nedaudz pētersīļu
- eļļa cepšanai
- 2 nobriedušas baltmaizes šķēles
Pagatavošana
- Maizi sagriež gabaliņos un pārlej ar karstu pienu, noliek lai izmirkst.
- Kartupeļus sagriež gabaliņos un sālsūdenī izvāra.
- Malto gaļu, sasmalcinātu sīpolu, izmērcēto maizi un vienu olas dzeltenumu sajauc, samīca ar sāli un pipariem.
- Veido bumbiņas.
- Ziedkāpostu sadala ziedkopās un 10 minūtes vāra sālsūdenī, nokāš un sālsūdeni pataupa.
- Eļļā apgrozot apcep izveidotās frikadeles.
- No pannas noņem, turpat apcep miltus, iemaisa vienu glāzi ziedkāpostu saldūdens un 1/2 glāzes piena.
- Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu.
- Kartupeļus sastampā un sajauc ar 1/2 glāzi piena, sāli, muskatriekstu.
- Cepamo veidni ietauko, ieklāj sastampātos kartupeļus.
- Virsū pamīšus kārto vārītos ziedkāpostus un apceptās frikadeles.
- Visam pārlej mērci un mazliet pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Sakarsēta krāsnī 180 - 200°C temperatūrā sacepumu cep 30 - 35 minūtes.
- Izceptu pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!