Ziedkāposti siera mērcē

Ziedkāposti siera mērcē Foto: Ziedkāposti siera mērcē

Sastāvdaļas

  • 1/2 tējkarotes Vusteras mērces
  • 1/2 glāzes zilā siera
  • 1 glāze grieķu jogurta
  • 1/2 tējkarotes Kajenas piparu
  • 3/4 glāzes kefīra
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1/2 tējkarotes rupjās sāls
  • 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
  • 5 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 1/2 tējkarotes medus
  • 1 burkāns
  • 1/2 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes Tabasko mērces
  • 1/2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
  • 1/3 glāzes rīsu etiķa
  • 1 selerijas kāts
  • 3/4 glāzes Bufalo mērces
  • 1 ziedkāposts
  • 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 230°C temperatūrai.
  2. Ziedkāpostu sadala rozetēs.
  3. Bļodā samaisa miltus, kefīru, ķiploku pulveri, sāli - sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
  4. Ziedkāposta rozetes liek veidnē, pārlej ar miltu maisījumu, samaisa.
  5. Cep 18 minūtes, pēc 15 minūtēm pārbauda, ziedkāpostiem jākļūst zeltaini-brūniem.
  6. Gatavo mērci - rīsu etiķi samaisa ar maltiem čili pipariem, Kajenas pipariem, papriku, sāli, sīpolu pulveri, medu un kartupeļu cieti.
  7. Pievieno Vusteras mērci, ķiploku pulveri - visu samaisa.
  8. Vidēja izmēra katlā izkausē sviestu, pielej maisījumam, samaisa ar koka karoti.
  9. Visu mazliet uzvāra, samazina uguni, karsē 10 minūtes.
  10. Mērci pārlej ziedkāpostiem, samaisa, liek krāsnī uz 5-8 minūtēm.
  11. Jogurtu samaisa ar zilo sieru, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  12. Gatavus ziedkāpostus pasniedz ar zilā siera-jogurta mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes