Sastāvdaļas
- 1 kg ziedkāpostu
- sāls
- sasmalcināti zaļumi
Mērcei:
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 3 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma
- sāls
- 1 tējkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Notīrītas ziedkāpostu galviņas sadala rozetēs, sālsūdenī vāra mīkstas.
- Gatavas sakārto dziļā traukā, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
- Olu mērcei sviestu ar miltiem nedaudz sabrūnina, pievieno ūdeni, kurā vārījās ziedkāposti, un vāra 10 minūtes.
- Olu dzeltenumus ar krējumu sakuļ, pievieno citrona sulu, izmaisa, pievieno mērcei un uzkarsē, bet nevāra.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!