Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts
- 200 g miltu
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 30 g siera
- 1/2 tējkarotes karija
- 1 olas dzeltenums
- 2 olu baltumi
- 200 ml alus
- augu eļļa
- sāls
Pagatavošana
- Ziedkāpostu noskalo, sadala rozetēs.
- Vāra verdošā sālsūdenī, 5 minūtes.
- Notecina caurdurī, nosusina, uzlej citrona sulu, atstāj uz 10 minūtēm.
- Miltus samaisa ar kariju un sāli.
- Pievieno izkausētu sviestu, olu dzeltenumu, maisot, pielej alu.
- Pievieno stingrās putās sakultus olu baltumus.
- Ziedkāposta rozetes mērcē mīklā, cep sakarsētā augu eļļā, kamēr paliek zeltainas.
- Gatavus ziedkāpostus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Pasniedz ar mērci pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!