Sastāvdaļas
- 1 glāze zemesriekstu
- 1 glāze trekna piena
- 3,5 glāzes cukura
- 80 g sviesta
Pagatavošana
- Katlā lej pienu, pievieno 3 glāzes cukura.
- Pastāvīgi maisot, vāra uz mazas uguns, 30 minūtes.
- Zemesriekstus apgrauzdē pannā.
- 1/2 glāzes atlikušā cukura ber sausā pannā, karamelizē.
- Karamelizēto cukuru pievieno piena sīrupam.
- Vāra 1 stundu, kamēr gatavs, pievieno sviestu
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, ieber grauzdētos riekstus, pārlej vārīto masu, liek vēsā vietā, lai sastingst.
- Kad šerbets ir pilnībā sastindzis, to pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!