Sastāvdaļas
Zupai:
- 200 g svaigu zemeņu + 100 g zemeņu pasniegšanai
- 200 ml ūdens
- 50 g cukura
- 1/2 citrona
- 1/2 apelsīna
Saldējumam:
- 1 olas dzeltenums
- 30 g pūdercukura
- 100 g krēmveida siera (Filadelfija)
- 50 ml saldā krējuma (35% tauku)
- 1 ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Zemenes sagriež.
- Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru - uzvāra, maisa, kamēr cukurs izšķīst, noņem no uguns.
- Karstajā cukur-ūdenī liek zemenes, 2 ēdamkarotes citrona sulas un nedaudz rīvētas citrona miziņas, atdzesē.
- Katlu ar cukur-ūdeni un zemenēm liek ledusskapī uz nakti.
- Olas dzeltenumu sakuļ ar pūdercukuru, kuļ tik ilgi, kamēr maisījums kļūst balts.
- Sakultajam olas dzeltenumam pievieno krēmveida sieru un citrona sulu - kārtīgi sakuļ.
- Saldo krējumu sakuļ cietās putās un iecilā olu dzeltenuma un krēmveida siera maisījumā.
- Saldā krējuma un olu dzeltenuma masu liek saldētavā, vai speciālā saldējuma gatavošanas konteinerā - masu samaisa ik pēc pusstundas.
- Nākamajā dienā, trauciņos liek šķēlītēs sagrieztas svaigas zemenes, uzlej 1-2 ēdamkarotes apelsīnu sulas.
- Pievieno iepriekšējā vakarā sagatavoto zemeņu sīrupu (sīrupā esošās zemenes izņem ārā).
- Zupu pasniedz ar saldējuma bumbiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!