Zemeņu zupa ar saldējumu

Zemeņu zupa ar saldējumu Foto: Zemeņu zupa ar saldējumu

Sastāvdaļas

Zupai:

  • 200 g svaigu zemeņu + 100 g zemeņu pasniegšanai
  • 200 ml ūdens
  • 50 g cukura
  • 1/2 citrona
  • 1/2 apelsīna

Saldējumam:

  • 1 olas dzeltenums
  • 30 g pūdercukura
  • 100 g krēmveida siera (Filadelfija)
  • 50 ml saldā krējuma (35% tauku)
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana

  1. Zemenes sagriež.
  2. Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru - uzvāra, maisa, kamēr cukurs izšķīst, noņem no uguns.
  3. Karstajā cukur-ūdenī liek zemenes, 2 ēdamkarotes citrona sulas un nedaudz rīvētas citrona miziņas, atdzesē.
  4. Katlu ar cukur-ūdeni un zemenēm liek ledusskapī uz nakti.
  5. Olas dzeltenumu sakuļ ar pūdercukuru, kuļ tik ilgi, kamēr maisījums kļūst balts.
  6. Sakultajam olas dzeltenumam pievieno krēmveida sieru un citrona sulu - kārtīgi sakuļ.
  7. Saldo krējumu sakuļ cietās putās un iecilā olu dzeltenuma un krēmveida siera maisījumā.
  8. Saldā krējuma un olu dzeltenuma masu liek saldētavā, vai speciālā saldējuma gatavošanas konteinerā - masu samaisa ik pēc pusstundas.
  9. Nākamajā dienā, trauciņos liek šķēlītēs sagrieztas svaigas zemenes, uzlej 1-2 ēdamkarotes apelsīnu sulas.
  10. Pievieno iepriekšējā vakarā sagatavoto zemeņu sīrupu (sīrupā esošās zemenes izņem ārā).
  11. Zupu pasniedz ar saldējuma bumbiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes