Sastāvdaļas
- zemenes vai avenes
- cukurs
Pagatavošana
- Labākais sulas iegūšanas paņēmiens – difūzijas ceļā ar sulu tvaicējamo aparātu.
- Sula ir dzidra, un, galvenais, tā nav vairs jāpasterizē.
- No aparāta sulu tieši pilda dezinficētā traukā līdz trauka malām un nekavējoties hermētiski noslēdz.
- Ja vēlas, tvaicēšanas laikā var pielikt cukuru, kas sevišķi vēlams aveņu sulai.
Padoms:
Sulas iegūšanai var lietot visas zemeņu un aveņu šķirnes. Tāpat sulām var izmantot meža zemenes un avenes. Zemeņu sulas gatavošanai labāk izmantot šķirnes ar intensīvi krāsotām sīkām ogām. Galda šķirnes šim nolūkam lieto mazāk. No meža avenēm un zemenēm iegūst ļoti aromātisku sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!