Zemeņu torte „Saldā karaliene”

Zemeņu torte „Saldā karaliene” Foto: vk.com

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 200 g cukurs
  • 5 olas
  • 170 g milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 20 g sviests

Krēmam:

  • 1/2 l krējuma
  • 200 g cukurs
  • 200 g zemenes vai ķirši (saldēti vai konservēti)
  • šķipsniņa vanilīna

Rotāšanai:

  • kokosriekstu skaidiņas
  • šokolāde
  • marmelāde

Pagatavošana

  1. Gatavojam mīklu. Vispirms nepieciešams saputot olas ar cukuru, līdz izveidojas baltas putas.
  2. Pievienojam cepamo pulveri, miltus un vēl nedaudz saputojam.
  3. Veidni cepšanai izklājam ar cepamo papīru un nosmērējam ar sviestu.
  4. Liekam mīklu veidnē un cepam cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā, līdz izveidojas brūna garoziņa.
  5. Kad biskvīts gatavs to atdzesējam un pēc tam sagriežam gareniski 3 daļās.
  6. Kamēr biskvīts atdziest gatavojam krēmu.  Saputojam saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu.
  7. Zemenes sagriežam daiviņās.
  8. Katru kārtu smērējam ar putukrējumu un uz divām kārtām liekam sagrieztās zemenes vai ķiršus.
  9. Pēdējo kārtu smērējam ar lielāku putukrējuma daudzumu.
  10. Izrotājam ar marmelādi un apkaisām ar kokosa skaidiņām vai šokolādi.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes