Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 200 g cukurs
- 5 olas
- 170 g milti
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 20 g sviests
Krēmam:
- 1/2 l saldais krējuma
- 200 g cukurs
- 200 g zemeņu
- šķipsniņa vanilīna
Rotāšanai:
- kokosriekstu skaidiņas
- šokolāde
- marmelāde
Pagatavošana
- Gatavojam mīklu. Vispirms nepieciešams saputot olas ar cukuru, līdz izveidojas baltas putas.
- Pievienojam cepamo pulveri, miltus un vēl nedaudz saputojam.
- Veidni cepšanai izklājam ar cepamo papīru un nosmērējam ar sviestu.
- Liekam mīklu veidnē un cepam cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā, līdz izveidojas brūna garoziņa.
- Kad biskvīts gatavs to atdzesējam un pēc tam sagriežam gareniski 3 daļās.
- Kamēr biskvīts atdziest gatavojam krēmu. Saputojam saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu.
- Zemenes sagriežam daiviņās.
- Katru kārtu smērējam ar putukrējumu un uz divām kārtām liekam sagrieztās zemenes vai ķiršus.
- Pēdējo kārtu smērējam ar lielāku putukrējuma daudzumu.
- Izrotājam ar marmelādi un apkaisām ar kokosa skaidiņām vai šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!