Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 100 g cukura
- 50 g miltu
- 25 g cietes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 10 g vaniļas cukura
Krēmam:
- 400 ml piena
- 200 g cukura
- 3 olas
- 6 ēdamkarotes cietes
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 15 g želatīna
- 50 ml vārīta ūdens
- 10 g vaniļas cukura
Cukura sīrupam:
- 100 ml ūdens
- 100 g cukura
Dekorēšanai:
- 700 g zemeņu
- 50 g šokolādes skaidiņu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un nedaudz ietauko cepamo papīru, kas ieklāts divās 22 cm lielās kūkas formās.
- Biskvīts: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo ar elektrisko putotāju līdz stingrām putām, tad pievieno 1/2 vajadzīgā cukura daudzuma un turpina putot līdz veidojas reljefs.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cietu un cepamo pulveri.
- Ar elektrisko putotāju labi saputo olu dzeltenumus un 50 g cukura, vaniļas cukuru.
- Pakāpeniski olu dzeltenumiem pievieno miltu maisījumu, tad viegli iecilā arī olu baltumus. Visu samaisa viendabīgā masā.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās kūku formās un cep 10 - 12 minūtes līdz biskvīti kļūst zeltaini brūni.
- Krēms: Nelielā katliņā uzsilda pienu un 100 g cukura.
- Atsevišķā traukā sajauc olu dzeltenumus ar atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru, visu viegli saputo un pievieno cieti.
- Nepārtraukti maisot, pienam pievieno olu dzeltenumu masu un karsē līdz masa sabiezē.
- Noņem katliņu no karstuma un pievieno masai 100 g sviesta, visu ar elektrisko putotāju saputo.
- Ļauj masai pilnībā atdzist un pievieno atlikušo sviesta daudzumu. Turpina putot aptuveni 5 - 6 minūtes.
- Želatīnu izšķīdina ūdeni, nedaudz uzkarsē un pievieno krēmam. Rūpīgi visu samaisa.
- Cukura sīrups: Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni un cukuru, karsē, nepārtraukti maisot, līdz cukurs izšķīdis.
- Pamata biskvītu pārlej ar 1/2 cukura sīrupa un izkārto pār to zemeņu pusītes un nedaudz krēma, tad atkal zemenes un nedaudz krēma (nedaudz zemeņu atstājot dekorēšanai)
- Klāj otru biskvītu, nedaudz piespiež. Pārlej ar atlikušo cukura sīrupa daudzumu un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu.
- Dekorē ar zemeņu pusītēm un šokolādes skaidiņām. Ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!