Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 1/2 glāzes miltu
- 100 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 4 olas
Pildījumam:
- 800 g zemeņu
- 2 glāzes skābā krējuma
- 1 glāze pūdecukura
Pagatavošana
- Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pakāpeniski pievieno skābo krējumu un sviestu.
- Turpinot putot, pevieno miltus un dzeramo sodu.
- Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un viegli iecilā mīklā.
- Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Liek ceepties 190°C temperatūrā 40 minūtes.
- Zemenes sagriež uz pusēm, pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm cukurua un atstāj uz 30 minūtēm.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horziontāli sagriež 2 kārtās.
- Pamata kārtu pārklāj ar zemeņu pusītēm.
- Skābo krējumu saputo ar pūdercukuru un klāj pār zemeņu kārtu.
- Liek otru biskvītu pāri un pārklāj ar atlikušo krēmu un dekorē ar zemenēm.
- Ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!