Sastāvdaļas
- 6 olas
- 120 g pūdercukura
- 70 g miltu
- 300 g zemeņu ievārījuma
- 250 ml 35% saldā krējuma
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātaja
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1/2 laima miziņas
- sviests (ieziešanai)
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un pārklāj cepešpannu ar viegli ietaukotu cepamo papīru, kas nedaudz pārkaisīts ar miltiem.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus un 120 g pūdercukuru ar elektrisko putotāju saputo līdz masa kļūst gaiši dzeltenā krāsā.
- Tad pievieno izsijātus miltus un turpina putošanu līdz masa kļūst viendabīga.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls stingrā masā. Iecilā tos olu dzeltenumu masā.Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā cepešpanna un cep 15 - 17 minūtes līdz biskvītam zeltaini brūna krāsa.
- Darba galdu pārklāj ar tīru virtuves dvieli, savukārt, tam pāri pārklājiet cepamo papīru, kas nedaudz pārkaisīts ar pūdercukuru.Kad biskvīts gatavs, tad liek to uz sagatavotās virsmas ar apakšpusi uz augšu.
- Uzmanīgi noņem cepamo papīru, uz kura tika cepts biskvīts.
- Tas sarullē biskvītu rullī, lai tas pierastu pie savas formas un pēcāk nesalūztu.
- Atdzesē to, atrullē un pārklāj ar zemeņu ievārījumu.Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, 2 ēdamkarotes pūdercukura, putukrējuma stindzinātāju un laima miziņas stingrā masā.
- Putukrējumu klāj pār ievārījuma kārtu un uzmanīgi sarullē biskvītu.
- Dekorē ar pūdercukuru vai jebko citu pēc jūsu pašu gaumes.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!