Zemeņu pīrāgs

Zemeņu pīrāgs Foto: Zemeņu pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 olas
  • 75 g pūdercukura
  • 70 g kviešu miltu

Krēmam:

  • 4 olu dzeltenumi
  • 30 g kviešu miltu
  • 1/2 l piena
  • 460 g cukura
  • 2 paciņas vanilīna

Dekorēšanai:

  • 1 kg svaigu zemeņu
  • 1/2 citrona
  • 10 g želatīns

Pagatavošana

  1. Sakuļ visas mīklas sastāvdaļas.
  2. Masu iepilda ar pergamentu izklātā lielā apaļā tortes formā un izcep.
  3. Noņem papīru, izcepto biskvītu vēlreiz ieliek formā un labi atdzesē.
  4. Labi atdzesētu biskvītu pārlej ar krēmu.
  5. Gatavo krēmu: olu dzeltenumus saputo ar miltiem.
  6. Pakāpeniski pievieno pienu un cukuru.
  7. Nepārtraukti maisot, vāra uz vidējas uguns, līdz masa sabiezē, tad noņem no uguns un pievieno vanilīnu.
  8. Turpina maisīt, līdz masa pilnīgi atdzisusi.
  9. Nomazgā vienu kilogramu zemeņu, liek dziļā traukā un pārkaisa ar 2-3 ēdamkarotēm cukura.
  10. Ļauj vienu stundu ievilkties, tad nokāš un liek uz krēma.
  11. Atlikušo ielej glāzē, pievieno ūdeni, lai glāze būtu pilna.
  12. Šķidrumam pievieno vienu vīna glāzi cukura, 1/2 citrona sulu vai nedaudz citronskābes un uzkarsē.
  13. Atsevišķi iepriekš auksta ūdenī iemērc 10 gramus želatīna un izšķīdina karstajā sīrupā.
  14. Gatavo želeju atdzesē un pārlej gatavai tortei.
  15. Želejas kārtai labi jānosedz zemenes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes