Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 75 g pūdercukura
- 70 g kviešu miltu
Krēmam:
- 4 olu dzeltenumi
- 30 g kviešu miltu
- 1/2 l piena
- 460 g cukura
- 2 paciņas vanilīna
Dekorēšanai:
- 1 kg svaigu zemeņu
- 1/2 citrona
- 10 g želatīns
Pagatavošana
- Sakuļ visas mīklas sastāvdaļas.
- Masu iepilda ar pergamentu izklātā lielā apaļā tortes formā un izcep.
- Noņem papīru, izcepto biskvītu vēlreiz ieliek formā un labi atdzesē.
- Labi atdzesētu biskvītu pārlej ar krēmu.
- Gatavo krēmu: olu dzeltenumus saputo ar miltiem.
- Pakāpeniski pievieno pienu un cukuru.
- Nepārtraukti maisot, vāra uz vidējas uguns, līdz masa sabiezē, tad noņem no uguns un pievieno vanilīnu.
- Turpina maisīt, līdz masa pilnīgi atdzisusi.
- Nomazgā vienu kilogramu zemeņu, liek dziļā traukā un pārkaisa ar 2-3 ēdamkarotēm cukura.
- Ļauj vienu stundu ievilkties, tad nokāš un liek uz krēma.
- Atlikušo ielej glāzē, pievieno ūdeni, lai glāze būtu pilna.
- Šķidrumam pievieno vienu vīna glāzi cukura, 1/2 citrona sulu vai nedaudz citronskābes un uzkarsē.
- Atsevišķi iepriekš auksta ūdenī iemērc 10 gramus želatīna un izšķīdina karstajā sīrupā.
- Gatavo želeju atdzesē un pārlej gatavai tortei.
- Želejas kārtai labi jānosedz zemenes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!