Sastāvdaļas
- 5 glāzes svaigu zemeņu
- 12 glāzes auksta ūdens
- 1 ēdamkarote želatīna
- 1 glāze cukura
- 375 ml trekna saldā krējuma
- 2 olu baltumi
Pagatavošana
- Želatīnu uzbriedina ūdenī, rīkojoties pēc instrukcijas.
- Ņem 4 glāzes zemeņu, izspiež sulu - vislabāk caur dubulti pārlocītu marli.
- Zemeņu sulai pielej ūdeni, pieliek cukuru - vāra katlā uz mazas uguns sīrupu.
- Atlikušās zemenes pārgriež uz pusēm, liek sīrupā, turpina vārīt 10 minūtes.
- Pievieno uzbriedinātu želatīnu, izmaisa to, kamēr tas ir izšķīdis.
- Gatavu maisījumu izberž caur sietu, atdzesē.
- Olu baltumus sablenderē gaisīgās putās, lej tajos zemeņu masu.
- Saldo krējumu sakuļ ar ledu, samaisa ar zemeņu-olu baltumu masu - vēlreiz sakuļ.
- Masu lej deserta trauciņos, liek ledusskapī uz 3 stundām, musam ir jāsastingst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!