Zemeņu muss franču gaumē

Zemeņu muss franču gaumē Foto: Zemeņu muss franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 5 glāzes svaigu zemeņu
  • 12 glāzes auksta ūdens
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 1 glāze cukura
  • 375 ml trekna saldā krējuma
  • 2 olu baltumi

Pagatavošana

  1. Želatīnu uzbriedina ūdenī, rīkojoties pēc instrukcijas.
  2. Ņem 4 glāzes zemeņu, izspiež sulu - vislabāk caur dubulti pārlocītu marli.
  3. Zemeņu sulai pielej ūdeni, pieliek cukuru - vāra katlā uz mazas uguns sīrupu.
  4. Atlikušās zemenes pārgriež uz pusēm, liek sīrupā, turpina vārīt 10 minūtes.
  5. Pievieno uzbriedinātu želatīnu, izmaisa to, kamēr tas ir izšķīdis.
  6. Gatavu maisījumu izberž caur sietu, atdzesē.
  7. Olu baltumus sablenderē gaisīgās putās, lej tajos zemeņu masu.
  8. Saldo krējumu sakuļ ar ledu, samaisa ar zemeņu-olu baltumu masu - vēlreiz sakuļ.
  9. Masu lej deserta trauciņos, liek ledusskapī uz 3 stundām, musam ir jāsastingst.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes