Sastāvdaļas
- 300 g svaigu zemeņu
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
- 2 olu baltumi
- 190 g cukura
- 60 g miltu
- 15 g želatīna
- 15 g vaniļas cukura
- 500 ml 35% saldā krējuma
Pagatavošana
- Zemenes nomazgā, saspiež biezenī.
- Kokosriekstu skaidiņas samaļ kafijas dzirnaviņās.
- Olbaltumus sakuļ putās, pakāpeniski pievieno cukuru, un kuļ vēl 5-7 minūtes.
- Lēni maisot, olbaltumiem pievieno maltas kokosriekstu skaidiņas un divas ēdamkarotes miltu - samaisa mīklu.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, uzmanīgi lej miklu, izlīdzina.
- Liek krāsnī, zemā temperatūrā, kaltēties vienu stundu. Krāsns durtiņas tur mazliet atvērtas (10 cm), lai kokosriekstu skaidiņas neapdeg.
- Želatīnu izšķīdina pusglāzē verdoša ūdens.
- Pusi zemeņu biezeņa liek katlā, pievieno vaniļas cukuru, uzbriedināto želatīnu un karsē, kamēr želatīns pilnībā izšķīst.
- Zemeņu maisījumu atdzesē un liek ledusskapī.
- Kokosriekstu biskvītu izņem no krāsns un atdzesē (ja kokosriekstu biskvīts kļuvis pārāk ciets, samitriniet to ar verdošu ūdeni, nakts laikā tas būs kļuvis mīksts).
- Saldo krējumu lej dziļā traukā, un puto ledaina ūdens peldē, sākumā vienu minūti - nelielā ātrumā, tad septiņas minūtes - lielā ātrumā.
- Putukrējumu liek ledusskapī.
- Pārbauda zemeņu un želatīna maisījumu - jānoķer brīdis, kad želatīns ir tikko sācis savilkties, īstā konsistence, kā ne pārāk biezam ievārījumam - tas nelīst no karotes, bet krīt nelieliem gabaliņiem.
- Ja maisījums tomēr ir pārāk saželējis, to liek katlā, un uz nelielas uguns atkausē, tad atkal liek ledusskapī.
- Zemeņu želeju pievieno putukrējumam un maisa nelielā ātrumā.
- Zemeņu un putukrējuma maisījumu liek uz kokosriekstu biskvīta.
- Atlikušajam zemeņu biezenim pievieno divas ēdamkarotes cukura un vāra biezu sīrupu.
- Sīrupu atdzesē un uzklāj zemeņu un putukrējuma maisījumam.
- Kokosriekstu biskvītu liek ledusskapī, un no rīta izspiež kūciņu formas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!