Zemeņu - kokosriekstu kūciņas

Zemeņu - kokosriekstu kūciņas Foto: eva.ru

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigu zemeņu
  • 100 g kokosriekstu skaidiņu
  • 2 olu baltumi
  • 190 g cukura
  • 60 g miltu
  • 15 g želatīna
  • 15 g vaniļas cukura
  • 500 ml 35% saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Zemenes nomazgā, saspiež biezenī.
  2. Kokosriekstu skaidiņas samaļ kafijas dzirnaviņās.
  3. Olbaltumus sakuļ putās, pakāpeniski pievieno cukuru, un kuļ vēl 5-7 minūtes.
  4. Lēni maisot, olbaltumiem pievieno maltas kokosriekstu skaidiņas un divas ēdamkarotes miltu - samaisa mīklu.
  5. Veidnē ieklāj cepamo papīru, uzmanīgi lej miklu, izlīdzina.
  6. Liek krāsnī, zemā temperatūrā, kaltēties vienu stundu. Krāsns durtiņas tur mazliet atvērtas (10 cm), lai kokosriekstu skaidiņas neapdeg.
  7. Želatīnu izšķīdina pusglāzē verdoša ūdens.
  8. Pusi zemeņu biezeņa liek katlā, pievieno vaniļas cukuru, uzbriedināto želatīnu un karsē, kamēr želatīns pilnībā izšķīst.
  9. Zemeņu maisījumu atdzesē un liek ledusskapī.
  10. Kokosriekstu biskvītu izņem no krāsns un atdzesē (ja kokosriekstu biskvīts kļuvis pārāk ciets, samitriniet to ar verdošu ūdeni, nakts laikā tas būs kļuvis mīksts).
  11. Saldo krējumu lej dziļā traukā, un puto ledaina ūdens peldē, sākumā vienu minūti - nelielā ātrumā, tad septiņas minūtes - lielā ātrumā.
  12. Putukrējumu liek ledusskapī.
  13. Pārbauda zemeņu un želatīna maisījumu - jānoķer brīdis, kad želatīns ir tikko sācis savilkties, īstā konsistence, kā ne pārāk biezam ievārījumam - tas nelīst no karotes, bet krīt nelieliem gabaliņiem.
  14. Ja maisījums tomēr ir pārāk saželējis, to liek katlā, un uz nelielas uguns atkausē, tad atkal liek ledusskapī.
  15. Zemeņu želeju pievieno putukrējumam un maisa nelielā ātrumā.
  16. Zemeņu un putukrējuma maisījumu liek uz kokosriekstu biskvīta.
  17. Atlikušajam zemeņu biezenim pievieno divas ēdamkarotes cukura un vāra biezu sīrupu.
  18. Sīrupu atdzesē un uzklāj zemeņu un putukrējuma maisījumam.
  19. Kokosriekstu biskvītu liek ledusskapī, un no rīta izspiež kūciņu formas.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes