Sastāvdaļas
- 300 g bezpiedevu jogurta
- 300 ml piena
- 30 g želatīna
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- cukurs pēc garšas
- 1 ēdamkarote kakao
Zemeņu kārtai:
- 1 glāze zemeņu biezeņa
- 5 g želatīna
- 50 g ūdens
- cukurs pēc garšas
- zemenes rotāšanai
Pagatavošana
- Jogurtu no ledusskapja atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Želatīnu aplej ar pienu un atstāj uz 10 minūtēm.
- Tad liek uz uguns un, neļaujot uzvārīties, karsē līdz želatīns izkusis.
- Noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Pa to laiku saputo jogurtu ar cukuru.
- Pievieno citrona sulu un vēlreiz saputo.
- Jo ilgāk putos, to gaisīgāka sanāks želeja.
- Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievieno pienu ar želatīnu.
- Saputo līdz masa kļūst viendabīga.
- 1/4 daļai no iegūtās masas pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa.
- Jogurta - kakao masu lej tortes formā un liek saldētavā uz 10 minūtēm.
- Pēc tam lej atlikušo jogurta masu un liek ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai.
- Kad sastingusi arī otrā kārta, jāķeras klāt zemeņu kārtai.
- Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.
- Karsē, apmaisot, neuzvārot, līdz želatīns izkusis.
- Mazliet atdzesē.
- Zemeņu biezenim pievieno cukuru pēc garšas un želatīnu, samaisa.
- Iegūto zemeņu želeju lej uz sastingušās jogurta kārtas un liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!