Zemeņu bumbiņas

Zemeņu bumbiņas Foto: Zemeņu bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 200 g sausu cepumu
  • 90 g sviesta
  • 150 g biezpiena
  • 150 g zemeņu
  • 20 g kokosriekstu skaidiņu
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Cepumus salauž gabalos un liek blenderī - sasmalcina tos.  
  2. Cepumu drupačas liek bļodā, pievieno izkausētu sviestu, kārtīgi samaisa.
  3. Pievieno biezpienu un pūdercukuru, samīca mīklu - vēlams ar rokām.
  4. Zemenēm noņem lapiņas, nomazgā.
  5. No mīklas atdala nelielu gabaliņu, izveido valrieksta lieluma bumbiņu, saspiež plācenī.
  6. Plāceņa vidū liek zemeni, uzmanīgi, apkārt zemenei, liek mīklu un izveido bumbiņu.
  7. Šādi veido bumbiņas, kamēr izbeidzas mīkla un zemenes.
  8. Katru bumbiņu apviļā kokosriekstu skaidiņās un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  9. Pirms pasniegšanas, bumbiņas izņem no ledusskapja, rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes