Zemenes, avenes, ķirši, plūmes, aprikozes, persiki sīrupā
Konservēšanas un marinēšanas receptes
augļi
cukurs
ogas
portvīns
ūdens
Foto: Zemenes, avenes, ķirši, plūmes, aprikozes, persiki
Sastāvdaļas
- 500-600 g augļu vai ogu
- 250 g cukura
- 250 g ūdens
- 75-100 g portvīna
Pagatavošana
- Persikiem, aprikozēm, plūmēm izņem kauliņus (ja plūmēm kauliņus izņem ir grūti tos var arī atstāt, bet tādā gadījumā ieteicams plūmes iegriezt gareniski).
- Persikus sagriež 4-6 daļās, aprikozes un plūmes pārgriež uz pusēm.
- Sagatavotos augļus un ogas ieliek izkarsētās burkās, pārlej ar karstu cukura sīrupu un atdzesē.
- Sīrupā var ieliet portvīnu.
... reizes
Šodien skatītākās receptes