Želejas torte ar apelsīniem un banāniem

Želejas torte ar apelsīniem un banāniem Foto: Želejas torte ar apelsīniem un banāniem

Sastāvdaļas

 ● 3 olas
 ● 360 g cukura
 ● 130 g miltu
 ● 1 tējkarote cepamā pulvera
 ● 1 apelsīns
 ● 20 g želatīna
 ● 3,5 glāzes ūdens
 ● 3-4 banāni
 ● 500 ml skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ stingrās putās.
  2. Kuļot pievieno 160 g cukura, turpina kult, kamēr cukurs ir izkusis.
  3. Olu-cukura masai piesijā miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, visu uzmanīgi samaisa tā, lai olu putas nenosēstos.
  4. Masu liek ietaukotā veidnē, cep 160°C temperatūrā, 30 minūtes.
  5. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, tam jābūt sausam, un piespiežot ar pirkstu, biskvītam jābūt mazliet atsperīgam.
  6. Gatavu biskvītu var nolikt malā uz vairākām stundām, tad tam pazudīs olu smarža.
  7. Gatavo želeju - želatīnu izšķīdina 1/2 glāzes auksta ūdens.
  8. 3 glāzes ūdens uzvāra, izšķīdina 200 g cukura.
  9. Apelsīna miziņu sarīvē, izspiež sulu.
  10. Verdošajam sīrupam pievieno apelsīna miziņu, samazina uguni, pievieno pusi uzbriedinātā želatīna, apelsīna sulu, visu uzkarsē, bet neuzvāra.
  11. Gatavu apelsīna želeju izkāš.
  12. Veidnē izkārto daļu banānu šķēlīšu, uzlej apelsīna želeju, liek ledusskapī, lai sastingst.
  13. Atlikušo uzbriedināto želatīnu samaisa ar skābo krējumu.
  14. Veidnē liek kārtās, ar rokām sapluinītu biskvītu un banānu šķēlītes.
  15. Katru biskvīta un banānu kārtu pārlej ar skābā krējuma-želatīna masu.
  16. Torti liek ledusskapī uz 5-6 stundām, lai sastingst.
  17. Lai torti varētu izņemt no veidnes, to, uz 30 sekundēm(ne ilgāk!), liek karstā ūdenī.
  18. Tad veidni apgriež otrādi uz pasniegšanas šķīvja.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes