Sastāvdaļas
- 1 kg zaļo tomātu
- 3 paprikas
- 2 burkāni
- 300 g sīpolu
- 1 čili pipars (pēc garšas)
- 1-2 tējkarotes sāls
- 60-70 g cukura
- 30 ml ābolu etiķa
- 70 g augu eļļas
- 130 ml ūdens
Pagatavošana
- Katru tomātu sagriež 4-6 daļās.
- Sīpolus sagriež plānos gredzenos, gredzenus sagriež uz pusēm.
- Papriku sagriež salmiņos.
- Čili piparu sagriež sīkos gabaliņos.
- Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
- Visus dārzeņus liek lielā katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, ūdeni un augu eļļu.
- Visu samaisa un katlu liek uz uguns.
- Uzvāra, turpina vārīt uz lēnas uguns 15-20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Karstus salātus pilda tīrās, sterilizētās burkās, aizvāko tās.
- Burkas apgriež otrādi, ar vāciņiem uz leju, ietin drānā, kamēr tās pilnībā atdziest.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!