Zaļo salātu krēmzupa

Zaļo salātu krēmzupa Foto: Zaļo salātu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 2 sīki sakapāti sīpoli
  • 6 ēdamkarotes sviesta
  • 3 rupji sakapātas salātu galviņas
  • sāls
  • pipari
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • 1,5 l vāroša ūdens
  • 3 olu dzeltenumi
  • 310 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
  • 60 g rīvēta Parmas siera

Pagatavošana

  1. Pannā sakarsē sviestu, ieber sīpolus un 2-3 minūtes sautē.
  2. Pievieno salātus, pieber sāli, piparus un cukuru.
  3. Pielej ūdeni un vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.
  4. Nokāš salātus, šķidrumu ielej bļodā.
  5. Ar mikseri salātu sasmalcina biezenī.
  6. Salātu biezeni lej pannā un izmaisa, pievieno olu dzeltenumus, saldo krējumu - izmaisa. Nepārtraukti maisa 5-10 minūtes, līdz masa sabiezē, ja nepieciešams, pievieno buljonu.
  7. Lej šķīvjos, izrotā ar pētersīļiem un Parmas sieru. Pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes