Sastāvdaļas
- 2 sīki sakapāti sīpoli
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 3 rupji sakapātas salātu galviņas
- sāls
- pipari
- 1/2 tējkarotes cukura
- 1,5 l vāroša ūdens
- 3 olu dzeltenumi
- 310 ml saldā krējuma
- 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
- 60 g rīvēta Parmas siera
Pagatavošana
- Pannā sakarsē sviestu, ieber sīpolus un 2-3 minūtes sautē.
- Pievieno salātus, pieber sāli, piparus un cukuru.
- Pielej ūdeni un vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.
- Nokāš salātus, šķidrumu ielej bļodā.
- Ar mikseri salātu sasmalcina biezenī.
- Salātu biezeni lej pannā un izmaisa, pievieno olu dzeltenumus, saldo krējumu - izmaisa. Nepārtraukti maisa 5-10 minūtes, līdz masa sabiezē, ja nepieciešams, pievieno buljonu.
- Lej šķīvjos, izrotā ar pētersīļiem un Parmas sieru. Pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!