Zaķis ķiploku mērcē

Zaķis ķiploku mērcē Foto: Zaķis ķiploku mērcē

Sastāvdaļas

 ● 2,5 - 3 kg smags zaķis
 ● 200 g sālīta speķa
 ● 5 - 10 ķiploka daiviņas
 ● 100 g sīpolu
 ● zaķa aknas
 ● 100 g vīna etiķa
 ● 1 ēdamkarote sāls
 ● 1 tējkarote melno piparu
 ● 1/4 muskatrieksta
 ● 1 glāze sarkanvīna

Pagatavošana

  1. Sālītu speķi, sīpolus, ķiplokus un zaķa aknas sīki sagriež, liek katlā uz uguns, pievieno sali, piparus, muskatriekstu un 1/2 glāzes vīna.
  2. Izķidāto zaķi apsāla un viegli iepiparo, pēc tam cep cepeškrāsnī uz cepešpannas karstos cūku taukos.
  3. Kad zaķis kļūst viegli brūns, pielej atlikušo 1/2 glāzes vīna un ar šo šķidrumu zaķi cepšanas laikā trīs vai 4 reizes aplaista.
  4. Kad zaķis gatavs, to liek traukā, kura ielieta no sālīta speķa, sīpoliem, ķiplokiem un zaķa aknām pagatavotā mērce.
  5. Pasniedzot katru porciju aplej ar mērci.


Ieteikums:
Zaķa cepetis ir garšīgāks, ja to pirms cepšanas iespeķo ar sālītā speķa gabaliņiem, kas apvārtīti sasmalcinātos ķiplokos.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes