Sastāvdaļas
- 2,5 - 3 kg smags zaķis
- 200 g sālīta speķa
- 5 - 10 ķiploka daiviņas
- 100 g sīpolu
- zaķa aknas
- 100 g vīna etiķa
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 tējkarote melno piparu
- 1/4 muskatrieksta
- 1 glāze sarkanvīna
Pagatavošana
- Sālītu speķi, sīpolus, ķiplokus un zaķa aknas sīki sagriež, liek katlā uz uguns, pievieno sali, piparus, muskatriekstu un 1/2 glāzes vīna.
- Izķidāto zaķi apsāla un viegli iepiparo, pēc tam cep cepeškrāsnī uz cepešpannas karstos cūku taukos.
- Kad zaķis kļūst viegli brūns, pielej atlikušo 1/2 glāzes vīna un ar šo šķidrumu zaķi cepšanas laikā trīs vai 4 reizes aplaista.
- Kad zaķis gatavs, to liek traukā, kura ielieta no sālīta speķa, sīpoliem, ķiplokiem un zaķa aknām pagatavotā mērce.
- Pasniedzot katru porciju aplej ar mērci.
Ieteikums:
Zaķa cepetis ir garšīgāks, ja to pirms cepšanas iespeķo ar sālītā speķa gabaliņiem, kas apvārtīti sasmalcinātos ķiplokos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!