Zaķis ķiploku mērcē

Zaķis ķiploku mērcē Foto: Zaķis ķiploku mērcē

Sastāvdaļas

  • 2,5 - 3 kg smags zaķis
  • 200 g sālīta speķa
  • 5 - 10 ķiploka daiviņas
  • 100 g sīpolu
  • zaķa aknas
  • 100 g vīna etiķa
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote melno piparu
  • 1/4 muskatrieksta
  • 1 glāze sarkanvīna

Pagatavošana

  1. Sālītu speķi, sīpolus, ķiplokus un zaķa aknas sīki sagriež, liek katlā uz uguns, pievieno sali, piparus, muskatriekstu un 1/2 glāzes vīna.
  2. Izķidāto zaķi apsāla un viegli iepiparo, pēc tam cep cepeškrāsnī uz cepešpannas karstos cūku taukos.
  3. Kad zaķis kļūst viegli brūns, pielej atlikušo 1/2 glāzes vīna un ar šo šķidrumu zaķi cepšanas laikā trīs vai 4 reizes aplaista.
  4. Kad zaķis gatavs, to liek traukā, kura ielieta no sālīta speķa, sīpoliem, ķiplokiem un zaķa aknām pagatavotā mērce.
  5. Pasniedzot katru porciju aplej ar mērci.

Ieteikums:
Zaķa cepetis ir garšīgāks, ja to pirms cepšanas iespeķo ar sālītā speķa gabaliņiem, kas apvārtīti sasmalcinātos ķiplokos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes