Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 800 g vistu spārniņu
- 3 ķiploku spiedē saspiestas ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
Mērcei:
- 5 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes asās tomātu mērces
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 2 tējkarotes citronu sulas
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni.
- Vistu spārniņus noskalo, nosusina papīra dvielī.
- Bļodā samaisa augu eļļu, ķiplokus, sāli, piparus, liek tur vistu spārniņus, apviļā.
- Spārniņus liek veidnē, cep 40-50 minūtes.
- Gatavo mērci - katlā izkausē sviestu, pievieno tomātu mērci, sojas mērci, medu, citronu sulu, gandrīz uzvāra, noņem no uguns.
- Gatavus vistu spārniņus liek bļodā, uzlej karsto mērci, uzmanīgi samaisa, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!