Sastāvdaļas
- 900 g vistu spārniņu
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1-2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 30 g sviesta
- 1/2 tējkarotes Tabasko mērces
- 6-7 ēdamkarotes čili mērces
- tomātu mērce pēc garšas
- 1 tējkarote vīna etiķa
- malti čili pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote augu eļļas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 210 °C temperatūrai.
- Katru vistu spārniņu sagriež 2 daļās.
- Lielā bļodā vistu spārniņus samaisa ar sāli, pipariem, ķiploku pulveri, augu eļļu.
- Spārniņus liek veidnē un cep krāsnī 15-20 minūtes.
- Katlā samaisa sviestu, čili mēŗci, vīna etiķi,Tabasko mērci, maltus čili piparus, ķiploku pulveri, tomātu mērci.
- Katlu liek uz lēnas uguns, maisot izkausē sviestu - nedrīkst uzvārīt!
- Vistu spārniņus izņem no veidnes un liek katlā ar mērci, kārtīgi samaisa.
- Spārniņus atkal pārliek veidnē un cep krāsnī 5 minūtes.
- Vistu spārniņus pasniedz ar selerijas kātu un siera mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!