Sastāvdaļas
- 600 g vistu siržu
- 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes augu eļļas
- čili pipars
- svaigs ingvers
- malti melnie pipari
- sezama sēkliņas
Pagatavošana
- Vistu sirdīm nogriež plēvaino daļu, kas atkarājas, noskalo asins receklīšus.
- Vistu sirdis liek ledainā ūdenī uz 30 minūtēm, tad atkal kārtīgi noskalo, nosusina.
- Ķiplokus sakapā, čili piparam izņem sēklas un sagriež gabaliņos, ingveru sarīvē.
- Sablenderē apelsīnu sulu, citronu sulu, sojas mērci, ķiplokus, čili piparu, ingveru, maltus melnos piparus.
- Vistu sirdis liek sagatavotajā apelsīnu sulas marinādē, samaisa, traukam uzliek vāku un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
- Marinēšanās laikā, sirdis ik pa brīdim apmaisa.
- Vistu sirdīm noņem marinādes paliekas, sadur uz koka iesmiem.
- Apcep vistu sirdis no visām pusēm, pannā ar nepiedegošu virsmu, nelielā augu eļļas daudzumā.
- Vistu sirdis izņem no pannas, pannu deklasē ar sausu baltvīnu, ūdeni vai apelsīnu sulu (1-2 ēdamkarotes).
- Turpina cept vistu sirdis uz iesmiem vēl pāris minūšu, visu laiku apgrozot.
- Pasniedz karstas, apkaisītas ar grauzdētām sezama sēkliņām, pie lapu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!