Vistu sirdis uz iesmiem

Vistu sirdis uz iesmiem Foto: Vistu sirdis uz iesmiem

Sastāvdaļas

  • 600 g vistu siržu
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes augu eļļas
  • čili pipars
  • svaigs ingvers
  • malti melnie pipari
  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Vistu sirdīm nogriež plēvaino daļu, kas atkarājas, noskalo asins receklīšus.
  2. Vistu sirdis liek ledainā ūdenī uz 30 minūtēm, tad atkal kārtīgi noskalo, nosusina. 
  3. Ķiplokus sakapā, čili piparam izņem sēklas un sagriež gabaliņos, ingveru sarīvē.
  4. Sablenderē apelsīnu sulu, citronu sulu, sojas mērci, ķiplokus, čili piparu, ingveru, maltus melnos piparus. 
  5. Vistu sirdis liek sagatavotajā apelsīnu sulas marinādē, samaisa, traukam uzliek vāku un liek ledusskapī uz 2-3 stundām. 
  6. Marinēšanās laikā, sirdis ik pa brīdim apmaisa.
  7. Vistu sirdīm noņem marinādes paliekas, sadur uz koka iesmiem.
  8. Apcep vistu sirdis no visām pusēm, pannā ar nepiedegošu virsmu, nelielā augu eļļas daudzumā.
  9. Vistu sirdis izņem no pannas, pannu deklasē ar sausu baltvīnu, ūdeni vai apelsīnu sulu (1-2 ēdamkarotes). 
  10. Turpina cept vistu sirdis uz iesmiem vēl pāris minūšu, visu laiku apgrozot.
  11. Pasniedz karstas, apkaisītas ar grauzdētām sezama sēkliņām, pie lapu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes