Vistu sirdis, sautētas skābajā krējumā

Vistu sirdis, sautētas skābajā krējumā Foto: Vistu sirdis, sautētas skābajā krējumā

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 20 ml augu eļļas
  • 600 g vistu siržu
  • 100 g skābā krējuma
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 200 g rīsu
  • 20 g sviesta
  • 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiplokus sagriež gabaliņos un cep nelielā eļļas daudzumā, kamēr kļūst caurspīdīgi.
  2. Vistu sirdis noskalo aukstā ūdenī, nogriež liekos taukus un asinsvadus, liek pannā.
  3. Cep uz vidējas uguns, maisot, kamēr sirdis vairs nav rozīgas.
  4. Pievieno skābo krējumu, sāli, piparus - samaisa, samazina uguni, sautē, uzliekot vāku - 25-30 minūtes.
  5. Izvāra rīsus, pievieno sviestu.
  6. Kad vistu sirdis ir kļuvušas mīkstas, noņem vāku, ļauj šķidrumam mazliet iztvaikot, pievieno Vidusjūras garšvielu maisījumu.
  7. Pasniedzot liek rīsus 1,5-2 cm biezā slānī, vidū liek vistu sirdis kopā ar mērci, klāt liek dārzeņus pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes