Sastāvdaļas
- 1/2 sīpola
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 800 g tomātu biezeņa
- 1 tējkarote oregano
- 1 tējkarote cukura
- 3/4 tējkarotes sāls
- 4 vistu krūtiņas
- 2 olas
- sāls pēc garšas (gaļai)
- 50 g rīvmaizes
- olīveļļa cepšanai
- 100 g Parmas siera
- 8 svaiga bazilika lapiņas
- 120 g Mocarellas siera
Pagatavošana
- Sīpolu sarīvē un liek dziļā katlā, pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, liek uz vidējas uguns, cep 2-3 minūtes.
- Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, turpina cept 1-2 minūtes.
- Pievieno tomātu biezeni, oregano, cukuru, sāli, visu samaisa, uzvāra, samazina uguni, sautē 10-12 minūtes, tad noņem no uguns un noliek malā.
- Vistu krūtiņas izdauza ar gaļas āmuriņu, uzber sāli.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Olas sakuļ ar sāli, atsevišķā bļodā, citā bļodā ber rīvmaizi, kas samaisīta ar rīvētu Parmas sieru.
- Pannā lej olīveļļu cepšanai, katru vistas krūtiņu mērcē sakultajās olās, tad apviļā rīvmaizes un Parmas siera maisījumā.
- Cep pannā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Veidnē lej pusi tomātu biezeņa maisījuma, liek vistu krūtiņas, pārlej ar atlikušo tomātu biezeņa maisījumu, uzkaisa sakapātas bazilika lapiņas un uzber sasmalcinātu Mocarelas sieru.
- Cep krāsnī 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!