Vistu krūtiņas itāļu gaumē

Vistu krūtiņas itāļu gaumē Foto: Vistu krūtiņas itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1/2 sīpola
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 800 g tomātu biezeņa
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote cukura
  • 3/4 tējkarotes sāls
  • 4 vistu krūtiņas
  • 2 olas
  • sāls pēc garšas (gaļai)
  • 50 g rīvmaizes
  • olīveļļa cepšanai
  • 100 g Parmas siera
  • 8 svaiga bazilika lapiņas
  • 120 g Mocarellas siera

Pagatavošana

  1. Sīpolu sarīvē un liek dziļā katlā, pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, liek uz vidējas uguns, cep 2-3 minūtes.
  2. Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, turpina cept 1-2 minūtes.
  3. Pievieno tomātu biezeni, oregano, cukuru, sāli, visu samaisa, uzvāra, samazina uguni, sautē 10-12 minūtes, tad noņem no uguns un noliek malā.
  4. Vistu krūtiņas izdauza ar gaļas āmuriņu, uzber sāli.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  6. Olas sakuļ ar sāli, atsevišķā bļodā, citā bļodā ber rīvmaizi, kas samaisīta ar rīvētu Parmas sieru.
  7. Pannā lej olīveļļu cepšanai, katru vistas krūtiņu mērcē sakultajās olās, tad apviļā rīvmaizes un Parmas siera maisījumā.
  8. Cep pannā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  9. Veidnē lej pusi tomātu biezeņa maisījuma, liek vistu krūtiņas, pārlej ar atlikušo tomātu biezeņa maisījumu, uzkaisa sakapātas bazilika lapiņas un uzber sasmalcinātu Mocarelas sieru.
  10. Cep krāsnī 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes