Sastāvdaļas
- 6 vistu kājiņas
- 2/3 pudeles sausa sarkanvīna
- 80 g olīveļļas
- 40 g sviesta
- 3 sīpoli
- 350 g selerijas kātu
- 3 ķiploka daiviņas
- 5 timiāna zariņi
- 3 rozmarīna zariņu
- baltie pipari pēc garšas
- melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Selerijas kātus noskalo, nosusina.
- Sīpolus sagriež diezgan biezos gredzenos.
- Dārzeņus liek veidnē, aprasina ar olīveļļu, cep krāsnī 15 minūtes.
- Katlā, ar biezu apakšu, izkausē sviestu kopā ar olīveļļu.
- Liek vistu kājiņas, cep no abām pusēm, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, rozmarīna lapiņas atdala no kātiņa.
- Dārzeņus izņem no krāsns, liek virsū vistu kājiņām, uzber sāli, piparus, pievieno rozmarīnu, timiānu, ķiplokus.
- Uzlej vīnu, uzliek katlam vāku, sautē 1 stundu.
- Pēc stundas vāku noņem, iztvaicē visu vīnu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!