Vistu kājiņas garšvielās

Vistu kājiņas garšvielās Foto: Vistu kājiņas garšvielās

Sastāvdaļas

  • 6 vistu kājiņas
  • 2/3 pudeles sausa sarkanvīna
  • 80 g olīveļļas
  • 40 g sviesta
  • 3 sīpoli
  • 350 g selerijas kātu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 5 timiāna zariņi
  • 3 rozmarīna zariņu
  • baltie pipari pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Selerijas kātus noskalo, nosusina.
  3. Sīpolus sagriež diezgan biezos gredzenos.
  4. Dārzeņus liek veidnē, aprasina ar olīveļļu, cep krāsnī 15 minūtes.
  5. Katlā, ar biezu apakšu, izkausē sviestu kopā ar olīveļļu.
  6. Liek vistu kājiņas, cep no abām pusēm, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  7. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, rozmarīna lapiņas atdala no kātiņa.
  8. Dārzeņus izņem no krāsns, liek virsū vistu kājiņām, uzber sāli, piparus, pievieno rozmarīnu, timiānu, ķiplokus.
  9. Uzlej vīnu, uzliek katlam vāku, sautē 1 stundu.
  10. Pēc stundas vāku noņem, iztvaicē visu vīnu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes