Sastāvdaļas
- 6 vistu kājas
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes piena
- 150 g miltu
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1 tējkarote maltas paprikas
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes auzu pārslu
- 1 tējkarote sāls
- augu eļļa pēc garšas
Marinādei:
- 1 tējkarote sāls
- 3 ēdamkarotes citronu sulas
- 1 tējkarote maltu čili piparu
- 1 tējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana
- Bļodā samaisa marinādes sastāvdaļas.
- Vistu kājas kārtīgi nomazgā, pārlej ar marinādi un samaisa, atstāj uz 1-2 stundām.
- Citā bļodā samaisa pusi miltu, ķiploku pulveri, sāli, papriku, maltus melnos piparus, rīvmaizi un auzu pārslas.
- Atlikušos miltus ber citā bļodā.
- Ar dakšiņu sakuļ olas ar pienu.
- Marinētās vistu kājas apviļā miltos, tad mērcē olu maisījumā.
- Olu maisījumā apmērcētās vistu kājas apviļā miltu-auzu pārslu maisījumā.
- Katlā uzkarsē lielu daudzumu eļļas, cep vistu kājas 20-25 minūtes, kamēr parādās kraukšķīga, brūngana garoziņa.
- Apceptas vistu kājas liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa, pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!