Vistu kājas auzu pārslu panējumā

Vistu kājas auzu pārslu panējumā Foto: Vistu kājas auzu pārslu panējumā

Sastāvdaļas

  • 6 vistu kājas
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes piena 
  • 150 g miltu
  • 2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote maltas paprikas 
  • 1 tējkarote maltu melno piparu 
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes 
  • 2 ēdamkarotes auzu pārslu
  • 1 tējkarote sāls 
  • augu eļļa pēc garšas 
Marinādei: 
  • 1 tējkarote sāls 
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas 
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
  • 1 tējkarote maltu melno piparu 

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa marinādes sastāvdaļas. 
  2. Vistu kājas kārtīgi nomazgā, pārlej ar marinādi un samaisa, atstāj uz 1-2 stundām.  
  3. Citā bļodā samaisa pusi miltu, ķiploku pulveri, sāli, papriku, maltus melnos piparus, rīvmaizi un auzu pārslas. 
  4. Atlikušos miltus ber citā bļodā.
  5. Ar dakšiņu sakuļ olas ar pienu. 
  6. Marinētās vistu kājas apviļā miltos, tad mērcē olu maisījumā.
  7. Olu maisījumā apmērcētās vistu kājas apviļā miltu-auzu pārslu maisījumā. 
  8. Katlā uzkarsē lielu daudzumu eļļas, cep vistu kājas 20-25 minūtes, kamēr parādās kraukšķīga, brūngana garoziņa. 
  9. Apceptas vistu kājas liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa, pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes