Sastāvdaļas
- 300 g vistu aknu
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 tējkarote Hmeli-suneli garšvielas
- 100 g kefīra
- 3 dilles
- 3 pētersīļi
- 1 gurķis
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 3 ēdamkarotes kukurūzas miltu
- 1 šķipsniņa maltu čili piparu
- 1 tējkarote maltas paprikas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu aknas sagriež lielos gabalos, noskalo, noņem plēves un taukus.
- Pievieno skābo krējumu, Hmeli-suneli, maltu papriku, vienu saspiestu ķiploka daiviņu, pieber sāli pēc garšas.
- Kārtīgi visu samaisa un noliek aukstā vietā uz 30-50 minūtēm.
- Samaisa kviešu miltus ar kukurūzas miltiem, pievieno čili piparus.
- Miltu-čili piparu maisījumā panē vistu aknu gabalus no visām pusēm.
- Cep sakarsētā pannā, 1-2 minūtes, no abām pusēm.
- Jāskatās, lai aknas labi izceptos, iekšā nedrīkst būt asiņu.
- Gatavo mērci - sīki sarīvē gurķi, saspiež atlikušo ķiploka daiviņu, sakapā dilles un pētersīļus.
- Visu samaisa, pielej kefīru, pieber sali, piparus, pievieno olīveļļu - vēlreiz kārtīgi samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!