Vistu aknas skābajā krējumā

Vistu aknas skābajā krējumā Foto: Vistu aknas skābajā krējumā

Sastāvdaļas

 ● 300 g vistu aknu
 ● 4 ēdamkarotes skābā krējuma
 ● 1 tējkarote Hmeli-suneli garšvielas
 ● 100 g kefīra
 ● 3 dilles
 ● 3 pētersīļi
 ● 1 gurķis
 ● 1 ēdamkarote olīveļļas
 ● 2 ēdamkarotes kviešu miltu
 ● 3 ēdamkarotes kukurūzas miltu
 ● 1 šķipsniņa maltu čili piparu
 ● 1 tējkarote maltas paprikas
 ● malti melnie pipari pēc garšas
 ● 2 ķiploka daiviņas
 ● sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu aknas sagriež lielos gabalos, noskalo, noņem plēves un taukus.
  2. Pievieno skābo krējumu, Hmeli-suneli, maltu papriku, vienu saspiestu ķiploka daiviņu, pieber sāli pēc garšas.
  3. Kārtīgi visu samaisa un noliek aukstā vietā uz 30-50 minūtēm.
  4. Samaisa kviešu miltus ar kukurūzas miltiem, pievieno čili piparus.
  5. Miltu-čili piparu maisījumā panē vistu aknu gabalus no visām pusēm.
  6. Cep sakarsētā pannā, 1-2 minūtes, no abām pusēm. 
  7. Jāskatās, lai aknas labi izceptos, iekšā nedrīkst būt asiņu.
  8. Gatavo mērci - sīki sarīvē gurķi, saspiež atlikušo ķiploka daiviņu, sakapā dilles un pētersīļus.
  9. Visu samaisa, pielej kefīru, pieber sali, piparus, pievieno olīveļļu - vēlreiz kārtīgi samaisa.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes