Vistu aknas itāļu gaumē

Vistu aknas itāļu gaumē Foto: Vistu aknas itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g vistu aknu
  • 2 ķiploka daiviņas 
  • 2 tomāti
  • 150 g Mocarellas siera 
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari, timiāns pēc garšas

Pagatavošana

  1. Aknām novelk plēves, apcep olīveļļā, 3-4 minūtes no katras puses.
  2. Ja vēlas, var pievienot 1 sīpolu, kuru sakapā un apcep tajā pašā pannā, kur cepās aknas.
  3. Cepšanās beigās pievieno sakapātus ķiplokus, garšvielas, samaisa.
  4. Aknu masu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem liek veidnē.
  5. Tomātiem novelk mizu, sagriež gabaliņos, izkārto uz aknu masas.
  6. Pārkaisa ar Mocarellas sieru, cep 180°C temperatūrā, kamēr parādās brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes