Sastāvdaļas
- 1 cepta vai vārīta vista
- 200 g šampinjonu
- 150 g speķa
- 2 salātu galviņas
- 2 cieti vārītas olas
- 3 vidēja lieluma tomāti
- sasmalcināti pētersīļi
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa
- 1 tējkarote sāls
- 1/4 balto piparu
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ēdamkarote ūdens
- 2 ēdamkarotes čili un tomātu kečupa
Pagatavošana
- Izņem no vistas kauliņus un gaļu sagriež mazos gabaliņos.
- Noskalo un notīra sēnes. Sagriež četrās daļās. Pannā bez taukiem apcep speķa šķēlītes, uzmanoties, lai tās nepiedeg. Tad speķa šķēlītes nosusini.
- Pannā atlikušajos taukos apcep sēnes.
- Salātus noskalo, saplucina mazos gabaliņos un kārto trauka apakšējā daļā. Tad pievieno vistas gabaliņus, sēnes un speķi. Grezno ar tomātu un olu daiviņām.
- Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Salātus pasniedz ar mērci un svaigu maizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!