Sastāvdaļas
- 600 g maltas vistas gaļas
- 200 g siera
- 180 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 3 ķiploka daiviņas
- 7 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls, pipari, zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Maltajai vistas gaļai pieber piparus, sāli - samaisa, ja vēlas, var pievienot garšvielas pēc savas izvēles.
- Sieru smalki sarīvē.
- Zaļumus sakapā.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Sviestu samaisa ar ķiplokiem, sieru, zaļumiem, mazliet pieber sāli, piparus.
- No siera masas veido nelielus ovālus, liek traukā, trauku liek saldētavā uz 10 minūtēm.
- No maltās gaļas masas veido plācenīti, liek uz tā siera masas ovālu, maltās gaļas masu sastiprina, lai siera ovāls būtu tieši vidū.
- Kotletes apviļā rīvmaizē, cep sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Tad ceptās kotletes pārliek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!