Vistas maltās gaļas kotletes ar sieru un zaļumiem

Vistas maltās gaļas kotletes ar sieru un zaļumiem Foto: Vistas maltās gaļas kotletes ar sieru un zaļumiem

Sastāvdaļas

  • 600 g maltas vistas gaļas
  • 200 g siera
  • 180 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 7 ēdamkarotes rīvmaizes
  • sāls, pipari, zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Maltajai vistas gaļai pieber piparus, sāli - samaisa, ja vēlas, var pievienot garšvielas pēc savas izvēles.
  2. Sieru smalki sarīvē.
  3. Zaļumus sakapā. 
  4. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē. 
  5. Sviestu samaisa ar ķiplokiem, sieru, zaļumiem, mazliet pieber sāli, piparus. 
  6. No siera masas veido nelielus ovālus, liek traukā, trauku liek saldētavā uz 10 minūtēm. 
  7. No maltās gaļas masas veido plācenīti, liek uz tā siera masas ovālu, maltās gaļas masu sastiprina, lai siera ovāls būtu tieši vidū. 
  8. Kotletes apviļā rīvmaizē, cep sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  9. Tad ceptās kotletes pārliek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes