Vistas galerts jeb aukstā gaļa

Sastāvdaļas

  • 700 g vistas gaļas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 25 g želatīna
  • melnie pipari
  • 1 lauru lapa
  • 20 ml baltvīna
  • krustnagliņas
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Veselo vistu sadala gabalos.
  2. Vistas gabaliņus saliek katlā, pārlej ar ūdeni.
  3. Noputo kārtīgi, pieber sāli, garšvielas un saknes.
  4. Un uz lēnas uguns vāra 55-60 minūtes līdz gaļa atlec no kaula.
  5. Gaļas buljonu izlaiž caur sietu, leju klāt balto vīnu.
  6. Gaļu atdala no kaula un sagriež gabaliņos. 
  7. Krūzītē ieber apmēram 25 g želatīna, pielej aukstu ūdeni un kārtīgi samaisa, uzbriedina 20-30 minūtes.
  8. Uzbriedinātu želatīnu, pārlej ar karstu buljonu un rūpīgi samaisām.
  9. Želatīnu pievieno buljonam, uzvara, ņem nost no uguns minūtes un 15 atdzesē.
  10. Nelielu daudzumu leju trauciņa, atdzesē un liek ledusskapī saželēt.
  11. Rota ar burkāniem, svaigu gurķi, gaļu.
  12. Pildām trauciņā un lej buljonu. 
  13. Liek trauciņu ledusskapī uz 2-4 stundām.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes