Sastāvdaļas
- 700 g vistas gaļas
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 25 g želatīna
- melnie pipari
- 1 lauru lapa
- 20 ml baltvīna
- krustnagliņas
- pētersīļi
Pagatavošana
- Veselo vistu sadala gabalos.
- Vistas gabaliņus saliek katlā, pārlej ar ūdeni.
- Noputo kārtīgi, pieber sāli, garšvielas un saknes.
- Un uz lēnas uguns vāra 55-60 minūtes līdz gaļa atlec no kaula.
- Gaļas buljonu izlaiž caur sietu, leju klāt balto vīnu.
- Gaļu atdala no kaula un sagriež gabaliņos.
- Krūzītē ieber apmēram 25 g želatīna, pielej aukstu ūdeni un kārtīgi samaisa, uzbriedina 20-30 minūtes.
- Uzbriedinātu želatīnu, pārlej ar karstu buljonu un rūpīgi samaisām.
- Želatīnu pievieno buljonam, uzvara, ņem nost no uguns minūtes un 15 atdzesē.
- Nelielu daudzumu leju trauciņa, atdzesē un liek ledusskapī saželēt.
- Rota ar burkāniem, svaigu gurķi, gaļu.
- Pildām trauciņā un lej buljonu.
- Liek trauciņu ledusskapī uz 2-4 stundām.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!