Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- vidēja lieluma sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 220 g burkānu
- 1/2 selerijas kāta
- 2 vistas krūtiņas
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 1 ēdamkarote kaltētu pētersīļu
- 1/2 tējkarotes kaltēta timiāna
- 1 lauru lapa
- 10-15 melno piparu graudiņi
- 1 ēdamkarote sāls
- 170 g nūdeļu
Pagatavošana
- Sīpolu sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, kopā liek pannā, sautē 2 ēdamkarotēs olīveļļas.
- Burkānus un selerijas kātu sagriež, pievieno sīpolam un ķiplokiem, turpina sutināt.
- Sutinātos dārzeņus liek katlā, virsū dārzeņiem liek vistu krūtiņas, lauru lapu, baziliku, pētersīļus, timiānu, piparus.
- Uzlej 8 glāzes ūdens, katlam uzliek vāku, visu uzvāra uz lielas uguns.
- Tad uguni samazina līdz minimumam un vāra 1 stundu.
- Jāskatās, lai ūdens visu laiku burbuļotu, jo, ja temperatūra būs zemāka, vistas gaļa nesadalīsies pa šķiedrām.
- Pēc stundas, gaļu izņem no katla un ar dakšiņas palīdzību, sadala pa šķiedrām.
- Buljonam pieber sāli, tajā liek nūdeles, vāra 7 minūtes, maksimālā temperatūrā.
- Gaļu liek atpakaļ katlā, pielej vēl 2 glāzes ūdens, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!