Vistas gaļas zupa ar nūdelēm

Vistas gaļas zupa ar nūdelēm Foto: Vistas gaļas zupa ar nūdelēm

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • vidēja lieluma sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 220 g burkānu
  • 1/2 selerijas kāta
  • 2 vistas krūtiņas
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 1 ēdamkarote kaltētu pētersīļu
  • 1/2 tējkarotes kaltēta timiāna
  • 1 lauru lapa
  • 10-15 melno piparu graudiņi
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 170 g nūdeļu

Pagatavošana

  1. Sīpolu sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, kopā liek pannā, sautē 2 ēdamkarotēs olīveļļas.
  2. Burkānus un selerijas kātu sagriež, pievieno sīpolam un ķiplokiem, turpina sutināt.
  3. Sutinātos dārzeņus liek katlā, virsū dārzeņiem liek vistu krūtiņas, lauru lapu, baziliku, pētersīļus, timiānu, piparus.
  4. Uzlej 8 glāzes ūdens, katlam uzliek vāku, visu uzvāra uz lielas uguns.
  5. Tad uguni samazina līdz minimumam un vāra 1 stundu.
  6. Jāskatās, lai ūdens visu laiku burbuļotu, jo, ja temperatūra būs zemāka, vistas gaļa nesadalīsies pa šķiedrām.
  7. Pēc stundas, gaļu izņem no katla un ar dakšiņas palīdzību, sadala pa šķiedrām. 
  8. Buljonam pieber sāli, tajā liek nūdeles, vāra 7 minūtes, maksimālā temperatūrā.
  9. Gaļu liek atpakaļ katlā, pielej vēl 2 glāzes ūdens, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes