Vistas gaļas un dārzeņu plovs

Vistas gaļas un dārzeņu plovs Foto: Vistas gaļas un dārzeņu plovs

Sastāvdaļas

 ● 500 g vistu krūtiņu (bez ādas un kauliem)
 ● 2 sagriezti sīpoli
 ● 1 ēdamkarote sviesta
 ● 225 g dārzeņu maisījuma (rāceņi,kāļi, burkāni, pastinaki, zaļie zirnīši)
 ● 1 ēdamkarote maltu čili piparu
 ● sāls, malti melnie pipari
 ● 2 nelieli. noskaloti puravi
 ● 150 g rīsu
 ● 125 g sagrieztu šampinjonu 
 ● 250 ml vistas vai dārzeņu buljona
 ● 4 blanšēti, sagriezti tomāti 
 ● 1-2 ēdamkarotes sakapātu zaļumu

Pagatavošana

  1. Lielu, dziļu bļodu, ko drīkst izmantot mikroviļņu krāsnī, tukšu karsē tajā 7 minūtes, uz pilnu jaudu.
  2. Vistu krūtiņas izrullē ar mīklas rulli, tad sagriež 4 cm lielos gabalos. 
  3. Sakarsēto bļodu ietauko ar sviestu.
  4. Liek tajā vistas gaļu, piespiež to, cep mikroviļņu krāsnī, 4 minūtes uz pilnu jaudu.  
  5. Tad gaļu apgroza, cep vēl 1 minūti, ar pilnu jaudu.
  6. Uzber sāli, maltus melnos piparus, čili piparus - pēc garšas. 
  7. Gaļai virsū liek rīsus, uzlej buljonu, uzliek bļodai vāku.
  8. Vāra mikroviļņu krāsnī, 6 minūtes, uz pilnu jaudu.
  9. Pēc 5 minūtēm, kārtīgi samaisa.
  10. Rīsiem un gaļai pievieno dārzeņus un sēnes(pētersīļus vēl neliek) - visu samaisa, uzber sāli, piparus.
  11. Bļodai uzliek vāku, sautē mikroviļņu krāsnī 3 minūtes, uz pilnu jaudu.
  12. Pēc noteiktā laika, visu samaisa, uzliek vāku, sautē 1 minūti, vidējā jaudā.
  13. Samaisa 1-2 reizes.
  14. Izņem bļodu no mikroviļņu krāsns, nenoņemot vāku, atstāj nostāvēties 10 minūtes.
  15. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus, uzkaisa sakapātus pētersīļus.
  16. Plovu pasniedz ar svaigu bageti.
  17. Vistas gaļas vietā var izmantot tītara, liellopu vai liesu cūkgaļu, pētersīļu vietā var izmantot kinzas zaļumus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes