Sastāvdaļas
- 500 g vistu krūtiņu (bez ādas un kauliem)
- 2 sagriezti sīpoli
- 1 ēdamkarote sviesta
- 225 g dārzeņu maisījuma (rāceņi,kāļi, burkāni, pastinaki, zaļie zirnīši)
- 1 ēdamkarote maltu čili piparu
- sāls, malti melnie pipari
- 2 nelieli. noskaloti puravi
- 150 g rīsu
- 125 g sagrieztu šampinjonu
- 250 ml vistas vai dārzeņu buljona
- 4 blanšēti, sagriezti tomāti
- 1-2 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
Pagatavošana
- Lielu, dziļu bļodu, ko drīkst izmantot mikroviļņu krāsnī, tukšu karsē tajā 7 minūtes, uz pilnu jaudu.
- Vistu krūtiņas izrullē ar mīklas rulli, tad sagriež 4 cm lielos gabalos.
- Sakarsēto bļodu ietauko ar sviestu.
- Liek tajā vistas gaļu, piespiež to, cep mikroviļņu krāsnī, 4 minūtes uz pilnu jaudu.
- Tad gaļu apgroza, cep vēl 1 minūti, ar pilnu jaudu.
- Uzber sāli, maltus melnos piparus, čili piparus - pēc garšas.
- Gaļai virsū liek rīsus, uzlej buljonu, uzliek bļodai vāku.
- Vāra mikroviļņu krāsnī, 6 minūtes, uz pilnu jaudu.
- Pēc 5 minūtēm, kārtīgi samaisa.
- Rīsiem un gaļai pievieno dārzeņus un sēnes(pētersīļus vēl neliek) - visu samaisa, uzber sāli, piparus.
- Bļodai uzliek vāku, sautē mikroviļņu krāsnī 3 minūtes, uz pilnu jaudu.
- Pēc noteiktā laika, visu samaisa, uzliek vāku, sautē 1 minūti, vidējā jaudā.
- Samaisa 1-2 reizes.
- Izņem bļodu no mikroviļņu krāsns, nenoņemot vāku, atstāj nostāvēties 10 minūtes.
- Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus, uzkaisa sakapātus pētersīļus.
- Plovu pasniedz ar svaigu bageti.
- Vistas gaļas vietā var izmantot tītara, liellopu vai liesu cūkgaļu, pētersīļu vietā var izmantot kinzas zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!