Sastāvdaļas
Mīklai:
- 125 g margarīna
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 250 g miltu
- 1/3 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 330 g vistas filejas
- 250 g baraviku
- 180 g sīpolu
- 14 ķirštomātiņu
- sāls, malti melnie pipari, augu eļļa
Pārliešanai:
- 150 cieta siera
- 300 ml saldā krējuma 33% tauku
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - bļodā iesijā miltus, pievieno rupji sarīvētu margarīnu, samaisa.
- Pievieno olu, sāli, ūdeni, samīca mīklu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - sīki sagriež sīpolus un apcep augu eļļā, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes, pieber sāli, piparus - cep 5 minūtes.
- Vistas fileju izvāra sālsūdenī, atdzesē, sagriež mazos gabaliņos.
- Gaļu pievieno sēnēm - samaisa - pildījums gatavs.
- Gatavo mērci pārliešanai - bļodā lej saldo krējumu, pievieno rīvētu sieru, kārtīgi samaisa.
- Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē.
- Mīklu liek veidnē, ar noņemamām maliņām - veidni ietaukot nevajag.
- Veido mīklas maliņas, uz mīklas liek pildījumu, ķirštomātus pārgriež uz pusēm un liek uz pildījuma, ar pārgriezto pusi uz leju.
- Pārlej saldā krējuma mērci.
- Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!