Sastāvdaļas
- 2 lieli tomāti
- 1 vistas fileja
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 gurķis
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote balzametiķa
- 3 ēdamkarotes liesa skābā krējuma
- 8-10 svaiga bazilika lapiņas
- 2 svaiga oregano zariņi
- sāls
Pagatavošana
- Tomātiem nogriež virsmiņas, uzmanīgi izņem viducīšus.
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.
- Ķiplokus sakapā, oregano zariņus arī sakapā.
- Gaļu liek katlā, pievieno 1/2 ēdamkarotes balzametiķa, 1 ēdamkaroti olīveļļas, ķiplokus, oregano, sāli pēc garšas.
- Katlu liek uz vidējas uguns, pielej 100 ml ūdens, pastāvīgi maisot, vāra, kamēr gaļa ir gatava.
- Krāsni uzkarsē līdz 150°C temperatūrai.
- Izdobtos tomātus ierīvē ar sāli un noziež ar olīveļļu.
- Tomātus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, aprasina ar balzametiķi, cep krāsnī 5 minūtes - tiem jāizsilst un jākļūst mazliet mīkstākiem.
- Kad vistas gaļa ir gatava, uguni izslēdz, katlā liek dažas bazilika lapiņas, skābo krējumu, salmiņos sagrieztu gurķi.
- Gaļas salātus kārtīgi samaisa, ja nepieciešams, pieber piparus un sāli.
- Ar karoti pilda salātus tomātos, rotā ar bazilika lapiņām un uzliek atpakaļ tomātu virsmiņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!