Vistas gaļas salāti tomātos

Vistas gaļas salāti tomātos Foto: Vistas gaļas salāti tomātos

Sastāvdaļas

  • 2 lieli tomāti
  • 1 vistas fileja
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 gurķis
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 3 ēdamkarotes liesa skābā krējuma
  • 8-10 svaiga bazilika lapiņas
  • 2 svaiga oregano zariņi
  • sāls

Pagatavošana

  1. Tomātiem nogriež virsmiņas, uzmanīgi izņem viducīšus.
  2. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Ķiplokus sakapā, oregano zariņus arī sakapā.
  4. Gaļu liek katlā, pievieno 1/2 ēdamkarotes balzametiķa, 1 ēdamkaroti olīveļļas, ķiplokus, oregano, sāli pēc garšas.
  5. Katlu liek uz vidējas uguns, pielej 100 ml ūdens, pastāvīgi maisot, vāra, kamēr gaļa ir gatava.
  6. Krāsni uzkarsē līdz 150°C temperatūrai.
  7. Izdobtos tomātus ierīvē ar sāli un noziež ar olīveļļu.
  8. Tomātus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, aprasina ar balzametiķi, cep krāsnī 5 minūtes - tiem jāizsilst un jākļūst mazliet mīkstākiem.
  9. Kad vistas gaļa ir gatava, uguni izslēdz, katlā liek dažas bazilika lapiņas, skābo krējumu, salmiņos sagrieztu gurķi.
  10. Gaļas salātus kārtīgi samaisa, ja nepieciešams, pieber piparus un sāli.
  11. Ar karoti pilda salātus tomātos, rotā ar bazilika lapiņām un uzliek atpakaļ tomātu virsmiņas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes